Januar 2023 – vi går mod lysere tider

Så er årstallet skiftet, og lyset vender tilbage. I disse dage er dagen tiltaget med ca 1 time, og det kan allerede mærkes.

Vi har haft et meget mildt efterår og start på vinteren, og i den første weekend på året, var vi blevet lovet / advaret om snestorm og koldt vejr, men det blev det så ikke til – men mere regn og mildt vejr.

Pilen i orange dragt

Forleden dag da jeg kørte med metroen ind over Amager Fælled i flot solskinsvejr, lagde jeg mærke til at piletræerne allerede nu var ved at skifte farve til den karakteristiske orange farve på grenene. En farve de normalt først får i marts/april måned, lige inden de tænker på at springe ud.

Fugletræk

Jeg har på en af de gode dage været på gåtur ud over savannen, og glædet mig over at der er så mange smukke spejlinger i alt vandet, og der var et kæmpe træk af fugle ind over fælleden, de kom fra alle sider, og spredte sig igen i mange retninger, de kom ikke så tæt på at jeg kunne se hvad det var, men det var nok gæs.

Den anden dag så jeg også en af vores smukke vintergæster, nemlig sjaggeren. Den er lidt større end en solsort, og med sin spraglede lyse fjerdragt er den let at genkende.

Nede ved søerne er der rigtig gang i alle ænderne og svanerne – de nød tydeligvis lige som jeg, det dejlige vejr, og for en gangs skyld blæste det heller ikke.

Også her kunne man tydelig se at træerne gør sig klar til forår, der er masser af farver i grenene.

Dådyrspor

Her i vintertiden ser og hører vi tegnene på at dyrene er tæt på os. Der er spor efter dådyrene helt op i det grønne område ved skolen, de små sangfugle flagrer omkring i træerne ved vores huse.

Rævens kald

Og forleden nat hørte jeg ræven – den lyder som en hæs hund – det er i øjeblikket tid for ræven til at finde en mage, derfor kalder den.

Som den optimistiske og utålmodige sjæl jeg er, har jeg allerede kigget i mine plantekasser efter spidser fra tulipaner og andre løgvækster under grangrenene.

Der var kun små spinkle spidser fra den blå iris, men hvis det vejr vi har nu bliver ved, kan det ikke vare længe inden andre også er på vej.

Jeg har også været på jagt efter friske stenbiderrogn hos fiskehandleren, og det er muligt allerede nu at være heldig.

Våd og grå vinter

Jeg har lige gjort mine fotobog for 2022 færdig, og jeg kan se på billederne at sidste vinter var lige så våd og grå som den er i år.

Det er jo ikke rigtig godt for naturens gang, det er gavnligt med en gang frost i en periode, så planterne og jorden kan få en hvilepause, og utøj og lign. kan blive holdt nede.

Men der er jo så meget der ikke er som det var i gamle dage. Årstidernes skiften og uforudsigelighed sætter vi stadig pris på.

Translate »