Ørestad fylder 20 år:
Kirsten og Erling købte i 2005 en projektlejlighed i Det Flexible Hus på C.F. Møllers Allé i Ørestad City. De flyttede ind i august 2007, og bor nu på 17. år i lejligheden med stor, sydvendt altan og udsigt over Byparken.
“Vi flyttede fra et stort hus med have i Holte. Vi har altid været enige om at vi en dag ville flytte tættere på byen. At det blev Ørestad, var nok en kombination af flere ting,” husker Kirsten Ledgaard.
“Jeg har arbejdet i Ørestadsselskabet (senere i By & Havn) – så en dag sagde Erling, at vi burde prøve at ‘tage min egen medicin’ og bo i Ørestad. Lejligheden var også meget attraktiv, og vi har aldrig fortrudt beslutningen,” siger Kirsten.
“Jeg skulle lige vænne mig til at jeg ikke kunne gå fem meter fra min hoveddør og ud i bilen. Men faktisk bor vi meget bedre i forhold til transportmuligheder nu. Jeg har arbejdet meget i Norge og Sverige, og så har vi sommerhus. Ørestad ligger jo perfekt i forhold til lufthavn, togforbindelser og motorvej,” siger Erling.
“Vi savner heller ikke vores have. Der er jo masser af natur herude, vi ser på noget grønt hele dagen, uden at skulle passe det,” siger Kirsten.
“Vi er glade for at cykle ture, og der er fælleden jo perfekt,” siger Erling.
Bylivet lod vente på sig
I de første år i Ørestad var der langt til butikker og spisesteder. Men ikke længere, end da de boede i villakvarteret i Holte. Det var nok mere bekymrende, at der stod tomme butikslokaler i nærområdet i mange år.
“Men ganske langsomt begyndte der at dukke indkøbs- og spisemuligheder op. Den store omvæltning var da Rema1000 åbnede. I dag er vi meget tilfredse med indkøbsmulighederne. Vi har jo også Field’s og metroen ind til byen. Det kniber mere med gode lokale spisesteder, men nogen har vi da,” siger Erling og Kirsten.
De har også bemærket, at der er kommet meget mere byliv, flere mennesker på fortove og i parker, mere aktivitet.
“I starten var der brug for pionerånd og opbakning, når der skete noget nede i parken. I dag har vi fået vores egne traditioner i Ørestad, f.eks. julefesterne, lystændingen, Sankt Hans og anderæset,” siger Kirsten.
“Og der opstår meget mere spontant byliv nu. Folk mødes nede i parken, og sidder ved borde og bænkesæt og snakker, så snart vejret er godt,” siger Erling.
Folket valgte Ørestad
I løbet af de 17 år i Ørestad har de mærket kampen om Ørestads image. Mange var hurtige til at kritisere Ørestad for blæsten og det manglende byliv. Men de færreste havde rent faktisk været i Ørestad, og der opstod en myte om at der var masser af tomme lejligheder. Det har nu aldrig været tilfældet. Boligerne blev hurtigt beboet af københavnere, ex-pats og studerende.
“Derfor er vi også ret ligeglade med hvordan Ørestads image er udenfor Ørestad. Folket har jo talt, vi vil gerne bo her. Og de som er utilfredse, må jo flytte igen,” siger Erling.
Vi flytter ingen steder
“Lejligheden og bydelen passer rigtig godt til vores seniorliv. Vi savner ikke noget længere. Her er natur, naboer, butikker og kulturliv. Vi nyder at gå til torsdagskoncerter i DR Koncerthuset, og i biografen i Field’s. Ørestad Kirke har mange gode arrangementer, og vi har et godt bibliotek. Og forleden stødte jeg på en gammel ven fra Ringkøbing, som bor lige henne om hjørnet,” fortæller Kirsten.
“Hvis vi møder gamle venner eller naboer fra Holte, kan de godt finde på at undre sig og sige “Bor i STADIG i Ørestad?” Ja, det gør vi. Og vi har ingen planer om at flytte,” siger Kirsten.

ØRESTAD FYLDER 20 ÅR
I løbet af 2004 flyttede de første 100 beboere ind i Ørestad.Det skete i Karen Blixen Parken i Ørestad Nord. I de følgende år voksede beboertallet i Ørestad til
2500 i 2007
7500 i 2012
10.000 i 2016
20.000 i 2020 og
26.253 i 2023.
I de første år skabte ‘pionererne’ de første traditioner, f.eks. julefester, lystænding, bjergløb og anderæs. Der er også holdt store fester og koncerter i Ørestad, f.eks. fransk Ny Cirkus, Strøm Festival, Rollerskating og meget mere.
20-året markeres på forskellig vis i løbet af i år. Ørestad Avis laver i samarbejde med ØICC, Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug, Field’s og By & Havn en udstilling om Ørestads udvikling, som åbner i Field’s i juni måned.
Vi mangler fotos fra “gamle dage” – altså fra de første år i Ørestad. Ligger du inde med fotos, du vil dele med os, er du meget velkommen til at sende dem til: info@orestad-avis.dk.
Måske kommer de med i udstillingen.
Parterne står også bag en stor fotokonkurrence i Ørestad med professionelt dommerpanel og attraktive præmier. Mere herom senere!