København er Årets studieby i 2024

København er tilbage på førstepladsen som årets studieby siden 2020. Det viser den årlige undersøgelse lavet af studentum.dk. For de unge uddannelsessøgende er faglighed, socialt miljø og transportmuligheder de vigtigste parametre, når de skal vælge studieby.

studentum.dk spørger hvert år de studerende, hvad de prioriterer højest, når de skal vælge studieby. Og i år kommer København ind på førstepladsen på grund af kvaliteter som karrieremuligheder, uddannelsesmuligheder og bylivet.

Foto: Københavns Universitet

Årets Studieby 2024 er baseret på svar fra 846 respondenter. I år har de unge især lagt vægt på fagligheden. Det er dermed vigtigt for de kommende studerende at det faglige miljø, undervisernes engagement og udbyttet af den respektive uddannelse er i top, viser undersøgelsen.

De 10 parametre, som de uddannelsessøgende selv synes er de vigtigste for valg af studieby, er: Faglighed, socialt miljø, gode transportmuligheder, gode karrieremuligheder, studiejobs, billig bolig, kultur-, sports- og fritidsaktiviteter, uddannelsesmuligheder, følelsen af tryghed samt byliv.

Listen over de 10 foretrukne studiebyer 2024: (Opdateret 22. april 2024)

  1. København
  2. Aarhus
  3. Aalborg
  4. Odense
  5. Esbjerg
  6. Svendborg
  7. Viborg
  8. Herning
  9. Vejle
  10. Sønderborg

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »