Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Komponist skrev værk til Ulla Miilmann fra Ørestad

Torsdag 24. november bliver en særlig dag for Ulla Miilmann fra Ørestad. Som solofløjtenist i DR Symfoniorkestret skal hun den aften være solist i et helt nyt værk, som er skrevet specielt til hende.

Solofløjtenist Ulla Miilmann spiller hver dag fløjte i DR Koncerthuset, og bor privat kun 1 kilimoeter derfra i Ørestad.
Ulla er som en af ganske få danskere nogensinde blevet nomineret til en amerikansk Grammy for sit fantastiske fløjtespil, og hun har også modtaget en af Danmarks største musikpris, Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens legat. Hun er også et kendt ansigt for mange TV-seere efter bl.a. Den klassiske musikquiz på DR2 og ’Orkestret’ på DR1.

24. og 25. november skal Ulla Miilmann optræde i DR Koncerthuset som solist i et helt nyt værk, skrevet specielt til hende. Med på scenen er selvfølgelig DR Symfoniorkestret, hvor Ulla har været solofløjtenist siden 1994.
Ulla Miilmann har haft frie hænder til at vælge komponisten til den nye fløjtekoncert, og hendes valg er faldet på den fransk-libanesiske komponist Bechara El-Khoury, som har fået opført sin musik i utallige lande og orkestre, og skrevet skræddersyede soloværker til flere andre klassiske stjernesolister

Skal tale til følelserne
Når man er klassisk musiker, kender man de fleste store værker, der er skrevet for ens instrument. Så hvad gør man når muligheden for at føje et helt nyt værk til samlingen opstår?
“De senere år har jeg haft en stigende trang til at søge tilbage til vores fælles musikalske rødder. Så da jeg fik mulighed for at bestille et nyt værk for fløjte og orkester, ønskede jeg et værk, som taler bredt til følelserne frem for at fokusere på instrumentet, fortæller Ulla Miilmann.

DR Symfoniorkestrets chefdirigent Fabio Luisi, dirigerer uropførelsen af den nye fløjtekoncert. Han mener at  Ulla Miilmann er en af DR Symfoniorkestrets stjerner.
“Hun er vigtig for orkestret, fordi hun har en magnetisk udstråling, som både publikum og kolleger kigger på og orienterer sig efter,” siger han.

Udover den nye fløjtekonceret spilles også Symfoni nr. 9 af Anton Bruckner.

This describes the image
PHOTO: DR Koncerthuset

Bechara El-Khoury: Fløjtekoncert, ‘Nordiske drømme’. Anton Bruckner: Symfoni nr. 9
Torsdag 24. og fredag 25. november kl. 19.30. DR Koncerthuset, Koncertsalen. Solist: Ulla Miilmann. DR Symfoniorkestret. Dirigent: Fabio Luisi.
Koncerten sendes direkte på DR P2 og optages til senere udsendelse på TV.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close