Kvittede jobbet og startede ny café i Ørestad

Abraham Gaaei slog til, da lokalet på Else Alfelts Vej 52A blev ledigt. Han udlever nu drømmen om at være selvstændig café-ejer – midt i byen som han selv elsker at bo i.

Der er Kastberg’s Is i køledisken og højkvalitetsbønner fra Guatemala i kaffen. Lokalet er rent, nymalet og stilfuldt indrettet.

For kvaliteten skal være i orden, hvis man vil være et sted, hvor de lokale kunderne bliver ved med at komme.

Det var en af hovedtankerne hos Abraham Gaaei, da han for et par måneder siden besluttede sig for at kvitte sit job som detaildirektør i bagerkæden Bodenhoff’s og blive selvstændig café-ejer i Ørestad Syd.

“Jeg bor selv i Ørestad, og er tit gået forbi her, på vej til fælleden. Samtidig har jeg bemærket, hvor mange mennesker der kommer på den nærmeste isbar i Ørestad Nord. Og sådan opstod idéen; Det skal da være muligt at få en kvalitets-is når man går aftentur i denne her del af Ørestad også,” forklarer Abraham.

En placering med potentiale

Da lokalet blev ledigt efter Thorsteinsson’s Vinbar, gik han i dialog med ejendomsselskabet Balders, som ejer bygningen på Else Alfelts Vej. Området er stadig lidt af en Frontier Zone i kvarteret. Der er byggeplads og vejspærring mod syd, og et ufærdigt grønt område på den anden siden af vejen, som p.t. er hegnet ind i gult stålgitter.

Men Balder har sat stakit og pallemøbler op mod syd, og langs Else Alfelts Vej er der også siddepladser med sol hele formiddagen.

“Jeg forsøger at skabe et loungemiljø. Og placeringen her skal nok vise sig at blive rigtig god, når kultur- og beboerhuset bliver bygget, og det grønne område over for en gang er færdigt, så folk kan tage en ‘to-go’ kaffe eller is og sætte sig derover,” forklarer Abraham Gaaei.

Is, kaffe, iskaffe

Kombinationen god is og god kaffe er ikke tilfældig.

“Hvis en familie er på aftentur, vil nogle have lyst til en isvaffel eller en soft-ice. De ældre vil måske hellere have en filterkaffe eller en espresso. Vi vil meget gerne være yndlingsstedet man besøger på sin aftengåtur, og vi har netop udvidet åbningstiden til klokken 19.30.”

Et andet klientel kommer om morgenen for at købe en kaffe og et smurt rundstykke med ost, som de tager med sig videre i byen.

“Vi har hurtigt lært vores kunder at kende. Alle er simpelthen så søde og glade for at vi er her. Det er altså virkelig en særlig stemning i Ørestad. både storbyagtigt og landsbyagtigt,” siger Abraham.

Unge vil lære noget

Han har for nylig ansat en fast medarbejder i dagtimerne, og er nu ved at rekruttere ungarbejdere, som arbejder aften og weekend.

“Min holdning er, at de skal kunne det samme som jeg kan. Lave en god Cortado og vide alt om vores isvarianter. Det er måske et højt krav, men de unge er vilde med at blive taget alvorligt og få ansvar,” siger Abraham.

Som forretningsdrivende i Ørestad vil han kun være glad, hvis der er andre, som vil åbne en café, en restaurant eller en butik.

Liv skaber liv

“Jeg ser ikke de andre som konkurrenter, og de ser heller ikke mig som konkurrent. Tværtimod. Liv skaber liv. Nu flere vi er, nu flere kunder kommer der. Fordi at de opdager, at der er noget at vælge imellem. Og der er plads til os alle. Ørestad Syd har jo allerede et befolkningstal på størrelse med Frederikssund.”

Du skal have abonnement for at læse denne artikel     Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »