Skrevet af Nick Vikander, Beboer i Ørestad Syd og tidligere medlem af Amager Vest Lokaludvalg.
Nye beviser fra Købehavns Kommunes byggesagsarkiv belyser, hvorfor det er så svært at finde udadvendte funktioner i en stor del af Royal Arenas stueetage: Disse funktioner var aldrig planlagt til at begynde med, selv om de var påkrævet af lokalplanen for Ørestad Syd.
Lokalplanen kræver nemlig, at mindst 50% af arenaens østlige og vestlige facader anvendes til publikumsorienteret serviceerhverv, såsom restauranter og cafeer, til liberale erhverv, til udadvendte, fritidsprægede eller kulturelle funktioner, eller til udadvendte virksomhedsfunktioner som medvirker til at skabe byliv.
En kommenteret plantegning fra 2013, som blev indsendt til kommunen som led i ansøgningen om byggetilladelse til arenaen, viser dog det modsatte.
Plantegningen findes i et bilag med det passende navn ”Nybyggeri (Etablering af Copenhagen Arena – Ørestad syd, incl. Bilag, Hannemanns Allé 18 (1))”. Den viser, at langt over 50% af arenaens østlige og vestlige facader skulle bruges til funktioner, som aldrig ville kunne fortolkes som udadvendte:
Banquet Storage, Promoter and Production Office, Director Office, Catering / Food & Beverage Director, Office, Main Kitchen, Crew Cantine and Kitchen, Star Changing Room, Main Star Changing Room, Technical, Sprinkler Room, Chiller, HV Intake (el), og local AHU (ventilation).
Det er vanskeligt at konkludere andet end, at Royal Arena blev indrettet på en måde, som ikke lever op til bestemmelserne i lokalplanen. Med mindre ”Banquet Storage”, ”Main Star Changing Room” og lignende på en eller anden måde bidrager til at skabe byliv!
Beviserne er sendt videre til Teknik- og Miljøforvaltningen, som behandler en langvarig klagesag mod Royal Arena for en eventuel overtrædelse af lokalplanen. Tiden vil vise, om det er nok til at ændre forvaltningens overraskende foreløbig vurdering; at selve anvendelsen af Royal Arenas stueetage ikke ser ud til at være modstridende med lokalplanen.
Man hører ofte, at den vigtigste regel for krisestyring er transparens.
Derfor vil jeg opfordre ARENA CPHX, som ejer arenaen, og Danish Venue Enterprise under Live Nation Denmark, som driver den, til at offentliggøre de seneste annoterede plantegninger af arenaens stueetage.
At lægge alle oplysninger frem kan i bedste fald vise, at enhver kritik er uberettiget – og det kan dermed hjælpe til at afslutte sagen.
Ellers kan det alligevel vise, at dem der ejer og driver Royal Arena, ikke forsøger at feje problemer ind under gulvtæppet.