Mangel på sygeplejersker

Af Finn Rudaizky (DF), Medlem af BR og Region Hovedstaden, Sundhedsordfører

Vi må have en drøftelse af konsekvenserne for Københavns Kommunes funktioner, efter nyheden om endnu færre nye sygeplejersker i de kommende år.

Københavns Kommune har stærkt behov for yderligere sygeplejersker til betjening og behandling af hovedstadens borgere. Dette meget vigtige arbejde, bakker DF 100% op.

DF har også set positivt på, at den tidligere regering, havde som målsætning, at skaffe yderligere 1000 nye sygeplejersker i Danmark. 

Løftet var iøvrigt et af Socialdemokratiets valgløfter før forrige Folketingsvalg. 

Desværre er løftet ikke indfriet. Tværtimod. Den nuværende regerings største parti, S, har netop tilkendegivet, at man tilbagekalder sit valgløfte om 1000 nye sygeplejersker.

Foranlediget af dette, ønsker vi nu at få  en redegørelse fra Sundhedsborgmesteren, om hvordan man skønner, at kommende års manglende tilførsel af flere sygeplejersker, vil influere på udførelsen af de opgaver, som kommunen har ? 

Desuden ønsker vi en vurdering af, om hvordan Københavns Kommune evt. selv kan gøre noget behandlings- og personalemæssigt ekstra for borgerne, som kan modvirke meddelelsen om tilbagetrækning af valgløftet – med de konsekvenser det antagelig får for mange københavnske borgere. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »