Mangler du en ny seng?

partner or sengespecialisten 12 07 2021Er du på udkig efter en ny seng? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Her vil du nemlig blive klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den seng, der passer bedst til dig og dine behov.

Du vil ydermere blive klogere på, hvorfor det er vigtigt, at vi tager vores søvn seriøst. En længerevarende periode med dårlig søvn kan nemlig være medvirkende til at udvikle alvorlige sygdomme på sigt.

Hvordan finder jeg den rigtige seng?
Når du skal finde den rigtige seng, handler det først og fremmest om dine behov. Altså hvilen type seng passer bedst til dig og din krop. Dette kunne eksempelvis være en boxmadras. Boxmadras er simpel seng, hvor du selv kan bestemme fastheden.

Fastheden er også et centralt element, når du skal finde den rigtige seng. Som udgangspunkt bliver det anbefalet, at fastheden skal hænge sammen med din vægt: 

  • Hvis du vejer under 75 kg = medium fasthed
  • Hvis du vejer mellem 75 og 95 kg = fast fasthed
  • Hvis du vejer mere end 95 kg = ekstra fasthed

Brug tid på at finde den rigtige seng
Vi bruger ca. en tredjedel af vores liv i sengen. Derfor er det ikke et sted, hvor man burde gå på kompromis. Man kan ikke vurdere en seng på to minutter, hvorfor det er vigtigt, at du får mulighed for at sove i sengen for at mærke, hvordan det føles i praksis.

Manglende søvn er usundt
Vi har brug for søvn for at fungere. Hjernen skal først og fremmest bruge søvnen til at hvile sig. Hvis vi ikke får den anbefalede mængde søvn, kan det medføre blandt andet hjertekarsygdomme og type-2 diabetes. I den forbindelse kan det ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at vi begynder at fokusere på at sove ordenligt.

Translate »