Mere park på Richard Mortensens Vej

Grundejerforeningen Ørestad Syd udfører i 2024 endnu en etape af helhedsplanen for kvarteret. På Richard Mortensens Vej udvides Parkrummet med mindre, grønne oaser, en pergola og en petanquebane.

Arbejdet udføres i samarbejde med landskabsarkitekterne BOGL. En del af den eksisterende sti bliver indrammet af en pergola, hvis slyng- og klatreplanter med tiden vil danne et grønt tag over hovederne på de forbipasserende. Desuden skal blomstrende træer og plantebede være med til at skabe en fornemmelse af luft og afstand til vejen. Endelig kommer der kommer forskellige pladser og nicher med borde, bænke og liggestole. Grundejerforeningen etablerer også en petanquebane. Når området er færdigt, vil banen være til fri rådighed. Man skal bare medbringe kugler.

Foto øverst: Visualisering af pergola, Parkrummet ved Richard Mortensens Vej (BOGL)

Det er det grønne bånd langs 8-Tallet som nu frædigudvikles.

Grundejerforeningen har over en årrække udviklet de områder, den har fået overdraget langs de lange, lige veje syd for Asger Jorns Allé. Det gøres én etape ad gangen med udgangspunkt i en helhedsplan for Ørestad Syd, som bygger på beboernes ønsker til udviklingen.
“I år kaster vi os over Richard Mortensens Vej, hvor vi glæder os til at opgradere et stort græsareal langs 8Tallets facade til et mere varieret parkområde,” fortæller Steen Jürs, der er bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Ørestad Syd.

Else Alfelts Vej får legeplads
Ud over Parkrummet vil grundejerforeningen også etablere næste etape af Skovrummet på Else Alfelts Vej i år. Her kommer der en legeplads til børnene. Anlægsperioden for begge projekter går i gang til sommer og forventes afsluttet til vinter.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »