Midsommer

Ja, så har det været Sct. Hans, og bøtten er vendt og vi har haft den længste dag. Det havde vi den 20.06, hvor dagen her i Københavnsområdet var 17 timer 32 minutter og 17 sekunder. Og selv om det nu går den anden vej, så har vi stadig mange gode sommerdage i vente.

Det er ikke lysegrønt længere derude, men alt har en dyb grøn farve. Og heldigvis en masse blomster til at lyse op. Jeg har været en tur ude ved orkideerne, og jeg kunne glæde mig over at de efter et magert år sidste sommer nu står og stritter flot. Det er gøgeurten der lyser op, jeg har endnu ikke set sumphullæben, men den blomstrer senere, så måske finder jeg også den i år.

Jeg var også en tur i fugleskjulet på Støre Høj Sø, hvor der var en livlig trafik af svaler. De reagerer lige når man kommer ind, men står man stille lidt, begynder de igen at flyve ind til rederne med mad til ungerne.

I sidste avis skrev jeg om at vi skulle glæde os over hvidtjørnen inden den blev spundet ind i spind fra spindemøllene, men jeg kan konstatere at angrebet i år slet ikke er som voldsomt som de sidste par år. Hvad grunden er ved jeg ikke – måske det våde forår.

Nu er det også tid for at samle både røllike og perikon til snapsen – husk at tjekke at det er den  perikon der giver rød afsmitning når man gnider blomsterne i fingrene.

Der har været skrevet om de lysende natteskyer man kan se på denne tid af året. Det er solens lys der reflekteres op på skyerne efter solnedgang. Jeg har ikke selv været heldig at se det, men der er masser af flotte aftenhimle at gå ud at kigge på. 

Jeg har fået årets første portion af nye kartofler, og også været heldig at narre en portion jordbær fra sneglene og skaderne, som også er ude efter min bær. Jeg synes der er særlig mange skader i år, og de er virkelig aggressive og larmer meget.

Jeg var også en tur i fugleskjulet på Støre Høj Sø, hvor der var en livlig trafik af svaler. De reagerer lige når man kommer ind, men står man stille lidt, begynder de igen at flyve ind til rederne med mad til ungerne.

Nu er der igen meldt ud om sommervarme – og så skal der jo vandes lidt igen, særlig tomaterne kræver noget for at give udbytte, men dem skal jeg så til gengæld ikke dele med nogen. 

Og så har vi lige haft en fin Sct. Hans fejring her på Fælleden, hvor der var traditionelt bål ved Naturcentret. Der var utrolig mange mennesker, som nød medbragt mad og drikke i det grønne, og efterfølgende båltænding i dejligt vejr. 

God sommer derude – og på gensyn igen sidst i august, efter forhåbentlig mange dejlige sommerdage og oplevelser i vores dejlig område.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »