Fashion Week uden pels, skind og fjer

Når Copenhagen Fashion Week starter til august, bliver det uden pels, skind og fjer fra dyr.

I 2023 droppede den københavnske modeuge at fremvise pelstøj. Nu bandlyser Copenhagen Fashion Week også brugen af skind og fjer fra vilde dyr, når fremtidens tøjmode præsenteres på catwalken i København. Beslutningen er gennemført i samarbejde med organisationen World Animal Protection.

“Copenhagen Fashion Week ventede lidt for længe, før de endelig droppede brugen af pels sidste år, men derfra er der nu for alvor kommet skub i tingene. Det er et stort fremskridt for tusindvis af vilde dyr over hele verden,” siger Stephanie Kruuse Klausen, kampagneansvarlig i World Animal Protection Danmark.

Krokodiller avles på krokodillefarme under uhygiejniske forhold og slagtes via grusomme metoder for at blive brugt som tasker eller accessories i modeindustrien. Nu forbyder Copenhagen Fashion Week krokodilleskind og eksotisk skind, samt fjer fra den danske modeuge. (Foto: World Animal Protection)

Copenhagen Fashion Week samarbejder i år tæt med CIFF i Bella Center i Ørestad, som afholder to store modemesser årligt, også under modeugen i København 7.-9. august.
I år under titlen “One Copenhagen” og med et mål om at skabe ét samlet, moderne og internationalt handelscentrum for skandinavisk og international mode.

Danmark er kun det andet land i verden, hvor et forbud mod pels, fjer og skind fra vilde dyr er en helt naturlig del af modeugernes bæredygtighedspolitik.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »