Næsten juni – første sommermåned

Det er næsten juni måned, og nu skal det være sommer, alt blomstrer og gror – kartoflerne er kommet op, og jordbærrene blomstrer.

Men når jeg går i køkkenhaven om morgenen kan jeg desværre også se alle sneglesporene, så jeg tror ikke jeg får jordbærrene for mig selv. Derimod er der anlæg til rigtig mange æbler på mit æbletræ – insekterne kom på det rigtige tidspunkt. Men valnødderne har kun enkelte blomster iår, så det ser ikke lovende ud for en god høst.

Først i maj måned havde jeg den gode oplevelse at høre nattergale. Jeg gik en aften ud for at nyde solnedgangen over fælleden, og ud for Kalvebod Fælled Skole, var der nattergale på begge sider. Det var en fornøjelse, efter at jeg faktisk ikke hørte dem sidste sommer. De fortsatte hele aftenen og natten, men det er jo et luksusproblem, at man bor et sted hvor man får forstyrret nattesøvnen af nattergale. De måtte jo selvfølgelig dele æren med larmen fra motorvejen, men alligevel…

Når jeg skal være helt ærlig, så er solsorten dog stadig min yndlingssangfugl.

Jeg havde fået et lille hint om at der også var hørt rørdrum nede ved Store Høj Sø, så den gik jeg en dag ud for at lokalisere, og ganske rigtig – jeg hørte den klart og tydeligt, når man først har hørt den er den ikke til at tage fejl af – jeg synes nærmest den lyder som en ko, andre sige det lyder som når man puster på kanten af en flaske. 

Men hverken nattergal eller rørdrum får I billeder af – det er sky fugle, som man skal være mere end heldige at se. Men jeg synes det er sjovt at høre at de er her hos os. Jeg har så et lille tip til fugleinteresserede: man kan downloade en app der hedder Merlin Bird ID – den er ganske sjov og god til at bestemme fuglestemmer, når man går derude.

Jeg fik også en fin lille oplevelse med min app den anden dag – jeg gik med den åben ovre ved den kanal der på kortet hedder Nordre Landkanal, og lige pludselig dukkede den grønbenede rørhøne op – den havde jeg ikke set i flere år, men nu hørte jeg den, så den er her stadig.

Vi har også haft nordlys på himlen her midt i maj, jeg var ude et par aftener, dog uden held, men den ene aften jeg var ude, gik jeg op i udsigtstårnet ved midnatstid (uden om afspærringen!) – og selv om der ikke var nordlys var der en flot udsigt til himlen som havde et meget fint farvet skær. 

Hvert år midt i maj nyder jeg den smukke hvidtjørn, som blomstrer med kaskader af hvide duftende blomster. De er mange steder her i vores område, og man skal glæde sig over dem lige nu, for hvis det går som det plejer, så varer det ikke længe inden buskene er indhyllet i spind fra spindemøl. 

Jeg var også lige en tur oppe i Parkeringshuset på Hannemanns Allé for at nyde udsigten nu hvor det hele er grønt i modsætning til sidste gang jeg var der.

Her på Byfælleden i Arenakvarteret er det dejligt at se at de nye træer trives og det er så grønt og frodigt. Det sidste tiltag er en hel række af store trækævler der ligger og indbyder til leg og siddepauser.

Ud for Kalvebod Fælled skole er der også et dejligt område, som er næsten lige som en urskov at gå i, i øjeblikket er der ikke meget vand i området, søen som kaldes enten paddesøen eller tudsedammen er også næsten tørlagt, men det giver jo så til gengæld en anden vegetation end vi plejer at se.

Næste gang avisen er på gaden er det Sct. Hans, og så vender det – men lad os nu nyde det dejlige forår vi har lige nu – det går så hurtigt.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »