New Year Clean Up på Prøvestenen

For tredje år i streg afholder Miljøpunkt Amagers deres egen nytårsudgave af affaldsindsamlingen New Year Clean Up, som arrangeres i samarbejde med Prøvestenens Natur- og Fritidsforening

Det foregår nu på søndag 7. januar 2024 fra kl. 10-12, hvor der skal samles affald på naturområdet Prøvestenen Syd. Mødestedet er ved lågen/indgangen til Prøvestenen Syd. Tag gerne selv kaffe eller kakao med i termokruset. Miljøpunkt Amager tilbyder affaldssnappere, poser og poseholdere. Så man skal bare huske det varme tøj og tage familie, venner eller naboer med under armen.

Prøvestenen er et industriområde på en ø nord for Amager Strandpark. I den sydlige del er der opstået et naturområde, som bliver passet af Prøvestenens Natur- og Fritidsforening.
Syd for naturområdet blev der i 2008 anlagt stendæmninger og havneindløb til en lystbådehavn, men den er endnu ikke blevet etableret. En del af den nye adgangsvej for jordtransporter til Lynetteholm er også anlagt her.

Men der er også andre planer for Prøvestenen. Københavns Kommune har planer om at de store benzintanke og gruslagre med videre i de kommende år skal vige pladsen til fordel for et tilslutningsanlæg for den nye Østlig Ringvej, også kaldet ‘Havnetunnelen’. Der er også planer om at et kontrol- og vedligeholdelsescenter for metroens kommende linje M5 skal ligge her. Det skriver Magasinet KBH.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »