Nu forsvinder 37 p-pladser på Slusevej

Midt i april måned går Teknik- og Miljøforvaltningen i gang med at anlægge en ny cykelsti langs Slusevej. Den skal ligge på den sydlige side langs H/F Våren, og dermed nedlægges 37 parkeringspladser permanent. Alle biler skal være fjernet senest mandag 10. april kl. 08.00.

Parkeringspladserne er gratis for 3-timers parkering, men er alligevel blevet benyttet af mange ansatte i Ørestad, for eksempel fra Ørestad Skole. Men det er snart slut, og alternativet for bilisterne koster penge. For eksempel kan de parkeren i p-hus Kay Fisker som ligger under Ørestad Skole. Der er masser af ledige pladser. Men det kræver en p-licens…

Cykelstien på Slusevej skal anlægges for at skabe sikker skolevej. Det blev besluttet sidste år, i forbindelse med at byggeriet af den kommende skole i Arenakvarteret var sat i gang. Det kan lyde mærkeligt, eftersom Ørestad Skole ligger lige over for busslusen ved Slusevej.

Men skolen i Arenakvarteret, som åbner til august, har fået et skoledistrikt som strækker sig ind i Ørestad City og villkvartererne øst for Ørestad. Derfor vil nogle af eleverne komme til at bruge Slusevej som skolevej. Eleverne på Ørestad Skole får selvfølgelig også glæde af cykelstien, må man formode.

Oversigt over trafikprojekter i forbindelse med “Sikker skolevej”

Teknik- og Miljøforvaltningen vil sætte i alt tre nye trafikprojekter i gang i Ørestad City for at skabe mere sikker skolevej:

• Der skal laves nyt signalanlæg på Arne Jacobsens Allé ved Edvard Thomsens Vej, fordi nogle elever skal via Field’s over motorvejen til den nye skole.
• Der skal laves ny cykelsti langs Slusevej.
• Og der skal laves en bedre stikrydsning ved Kay Fiskers Vej og kanalen.

Anlægsprojektet på Slusevej og Kay Fiskers Plads gennemføres fra midt april til midt sommer 2023.
Man kan kontakte projektets byggeleder på anlaeg-cykelogvej@kk.dk.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »