Ny aftale: Adgang for alle til multihal og beboerhus i Bella Uno

Ørestad får i begyndelsen af næste år et nyt beboerhus med multihal. Bella Uno i Bellakvarteret kan bruges af alle foreninger og klubber i lokalområdet.

Bella Uno er ved at blive opført i butikskvarteret ved Bellatorvet. Og nu ligger en samarbejdsaftale med Københavns Kommune klar, som betyder at faciliteterne i beboerhuset og multihallen kan bruges af alle foreninger og klubber i Ørestad.

Rent praktisk kommer Kultur- og Fritidsforvaltningen til at varetage drift og administration, i tæt samarbejde med Grundejerforeningen Bellakvarter. Det betyder at såvel beboere som lokale foreninger kan indgå aftaler om at bruge Bella Uno.

Multihallen i Bella Uno bliver i to etagers højde og kan bruges til idræt samt forsamlinger, mindre koncerter, teater og andre arrangementer. De samlede beboerlokaler er på over 1.400 kvm. og omfatter selskabslokaler og møderum, værksteder, et stort køkken samt bad og omklædningsfaciliteter. Forventet åbning er januar 2024.

De samlede beboerlokaler er på over 1.400 kvm. og omfatter selskabslokaler og møderum, værksteder, et stort køkken samt bad og omklædningsfaciliteter. Forventet åbning er januar 2024. (Visualiseringer: Solstra Development)

”København er en af landets tættest befolkede kommuner, og det er ofte svært at skaffe plads til idræt og andre fritidsaktiviteter. Derfor er jeg som medlem af Kultur- og Fritidsudvalget glad for, at det er lykkedes at nå frem til en model, hvor faciliteterne i Bellakvarter bliver åbnet for hele lokalområdet. Jeg håber, at mange vil få gavn af multihallen og de øvrige lokaler – både lokale beboere og nogle af de mange aktive foreninger,” siger Karina Bergmann (K), medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

I nye lokalplaner stilles der krav om, at der skal etableres beboerlokaler. Det resulterer ofte i, at der kommer lokaler, som kun bliver brugt få timer i døgnet, og ellers ligger øde hen. I Ørestad er der nu to nye eksempler på at beboerlokalerne samles i én fælles facilitet. Og at Københavns Kommune går ind som driftsansvarlig, så faciliteterne kan bruges af foreninger og klubber i hele bydelen. De to projekter er Bella Uno samt det kommende Byens Hus i Ørestad Syd.

“Vi har i Bellakvarter arbejdet på at skabe nogle gode rammer med flere faciliteter og funktioner, som kan bruges af beboerne og samtidig er åbne for hele lokalområdet. Det giver flere tilbud til beboerne, og det skaber mere liv i området,” udtaler Saso Nedelkovski, projektudviklingsdirektør i Solstra Development, som udvikler Bellakvarter.

Beboerhuset bliver en del af området tæt på Bella Center Metrostation, hvor de første butikker og spisesteder allerede er åbnet. For eksempel Bellas Coffee Lab, sushirestauranten Nozomi og det italienske restaurantkoncept DEJ. I begyndelsen af 2024 slår blandt andre Føtex Food og Netto dørene op.

I maj 2023 har kvarteret 1.750 boliger med cirka 3.500 indbyggere og 800 arbejdspladser. Når Bellakvarteret er helt færdigbygget, vil der være 2.400 blandede boliger med 6.000 beboere + 6.500 arbejdspladser. Bellakvarter ejes af AkademikerPension og Sampension. Området udvikles af Solstra Development.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »