By & Havn følger op på efterårets kampagneindsats, hvor Ørestad-beboeres blik på bykvarteret er udgangspunktet, med nye kampagneelementer målrettet erhvervslivet.
Af Heidi Engelund Friis
Ørestad er meget mere end høje huse og hurtig metro. Det er en bydel i rivende udvikling – båret af ildsjæle, lokale virksomheder og stærke fællesskaber. Alligevel lever gamle fordomme stadig i bedste velgående. Nu tager Ørestad ordet tilbage.
Ved ØICC’s årsmøde 7. maj præsenterede By & Havn næste skridt i deres arbejde med at sætte Ørestad på Københavnerkortet – men på sine egne præmisser. Det var Rikke Faaborg Jarmer, chef for borgerdialog og partnerskaber, der delte det aktuelle initiativ med deltagerne.
“Ørestad har kvaliteter, som ikke nødvendigvis ligner resten af København – og det skal vi ikke undskylde for. Vi skal fortælle, hvad der faktisk fungerer: Fællesskaber, infrastruktur, arbejdspladser og liv tæt på naturen,” sagde hun.
Stolthed som modfortælling
Formålet er ikke branding i traditionel forstand – men at give plads til stemmer og historier, som ofte drukner i den offentlige debat. Det handler om at styrke tilhørsforholdet og skabe stolthed blandt dem, der bor og arbejder i bydelen.
Seks virksomheder deler deres erfaringer med at drive virksomhed i Ørestad i små portrætfilm, og budskaber om fordelene ved Ørestad for virksomheder foldes ud på sociale medier. Samtidig kører budskaberne om Ørestad som hjem for 29.000 beboere på byens skærme, metrostationer, sociale medier mv.
Men filmene er ikke i centrum – det er budskabet og ejerskabet til fortællingen, der tæller.
“Vi oplever, at mange bliver overrasket, når de lærer Ørestad at kende indefra. Det er dén oplevelse, vi gerne vil invitere flere med ind i,” sagde Rikke Faaborg Jarmer.
En samtale, ikke en kampagne
By & Havn har tydeligt meldt ud, at fortællingen ikke skal stå alene, men følges op af samarbejder og netværk, der kan forankre fortællingen i hverdagen. Med fokus på det, der allerede virker – og på det, der kan vokse i fællesskab.