Ny cykelshop sælger brugt pro-udstyr

Skrevet af: Jakob Korshøj

En ny cykelhandler er åbnet i Ørestad. Og deres udstyr er top-professionelt.

‘Cykom Store’ er navnet på den nye cykelbutik, der er åbnet i Ørestad. Butikken ligner måske en typisk cykelhandler, men deres varer skiller sig ud. Det meste af det udstyr, de (videre)sælger, har de nemlig købt fra topklubber som Team Ineos, Astana og Mitchelton Scott. Butikken sælger også helt nyt udstyr, men under deres brand ‘ProOwned’ kan man altså få fingrene i grej, der tidligere har været brugt af professionelle cykelryttere.

I Cykom kan man købe både cykler, drikkedunke, tilbehør og tøj fra de store profesionelle cykelhold, man kender fra Tour de France. Den bæredygtige idé er at skabe et mere innovativt forbrugsmønster i moderne cykling, nu hvor cykelholdene hvert år står med overskydende cykelgrej, som skal udskiftes grundet nye sponsorer og designs:

“Hele konceptet er bæredygtigt i sig selv, da vores varer er ‘second hand’. At få viderebragt brugt tøj og udstyr er hele essensen i vores koncept. Vi synes, det gør en stor forskel, at folk har nem adgang til at købe brugt,” siger Casper Hillstrøm, marketingsdirektør i Cykom.

I butikken kan man finde brugt og unikt udstyr:
“Vi har eksklusive aftaler med de store cykelhold, og så får vi nogle fede varer hjem med en historie bag, som man ikke kan få andre steder. Du kan eksempelvis få en cykel, der har været brugt af én bestemt professionel cykelrytter, så det taler også meget til folk, der gerne vil have kvalitet for pengene. Det er fra toppen af poppen af cykelverdenen, og så giver vi det til konkurrencedygtige priser,” fortæller Casper Hillstrøm.

“Og så sørger vi altid for, at det er i topkvalitet, og at det ikke er for brugt,” tilføjer Casper.

Værksted og plads til nyt
Cykom Store har også et værksted, hvor man kan få repareret sin racercykel: 
“Vi har et team af dygtige mekanikere, der går herude og er klar til at servicere folks cykler. Vi tager dog ikke hverdagscykler ind fra hr. og fru Danmark. Vi har kun reservedele til racercykler,” fortæller Casper.

Det er ikke udelukkende udstyr fra professionelle hold, butikken sælger: 
“Det kan være svært at få alt. Det er eksempelvis svært at finde sko, der passer til enhver, og brugte cykelcomputere og andet teknik kan også være en udfordring, når det er brugt. Så det køber vi ind direkte fra en masse udvalgte brands, som man også kender fra cykelverdenen. Eksempelvis Shimano og Wahoo. Deres formål er at supplere op til ‘ProOwned’-konceptet, så man som kunde får hele pakken, når man kommer her i butikken.”

Startede i en kælder på Østerbro
Idéen til konceptet kom i 2015 fra CEO, Oscar Bjørn-Rosager, sammen med den professionelle cykelrytter Casper Pedersen. Casper Pedersen, der gjorde karriere på hold som Giant-Castelli og Aqua Blue Sport, havde nemlig fundet ud af, at det var svært at komme af med sit aflagte cykeltøj, som han ikke længere skulle bruge, når tøjet fik nyt design, eller når han skulle skifte hold. Det hobede sig op og tog for lang tid at komme af med, men så foreslog Oscar at prøve at sælge det på Facebook. Her blev det revet væk, og fra en kælder på Østerbro startede de i 2016 netbutikken proownedcykling.dk. Noget af deres første tøj og udstyr kom fra Michael Mørkøv, Chris Anker Sørensen og Lasse Norman Hansen.

This describes the image
PHOTO: Jakob Korshøj

Casper Pedersen måtte dog springe fra efter et års tid, da hans cykelkarriere tog fart. Derefter ringede Oscar til sin tidligere cykelkammerat, Casper Hillstrøm, som trådte til, og som nu er marketingsdirektør:

“Det var virkelig et hobbyprojekt til at starte med. Vi solgte for 60.000 kroner det første år,” fortæller Casper Hillstrøm.

Siden hen har idéen fået luft under vingerne i resten af verden, hvor virksomheden sælger deres produkter fra deres webbutik til mere end 75 lande. De har rykket deres lager til Kastrup, og nu har de så åbnet deres første fysiske butik i Ørestad.

“Vi har valgt netop Ørestad, da vi var meget begejstrede for bygningen (HUB1, red.), som ikke bare er endnu et butikscenter, men en sammensmeltning af kontorer, lækre nichebutikker og kommende restauranter. Her er også et fedt fællesareal, hvor vi vil holde events for Ørestads beboere. Derfor var det her sted perfekt for os. Der var noget charmerende ved de her ‘HUBS’, der kan bringe noget mere liv til Ørestad og ud i sidegaderne, så det ikke kun er Field’s, man samles i. Og det kan vi bidrage til med vores butik,” afslutter Casper Hillstrøm.

Cykom har adresse på Arne Jacobsens Allé 30.

Læs mere om konceptet her.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »