Ny guide kortlægger naturen i Københavns Havn

Guiden ”Københavns Havn – en naturbeskrivelse af livet i havnen” skal give indblik i livet i havnen og lyst til at udforske den.

Guiden er lavet af WWF Verdensnaturfonden og By & Havn og giver bl.a. en historisk oversigt over havnens udvikling, dens plante- og dyrearter, og giver et overblik over, hvor og hvornår de kan opleve natur og forskellige slags fisk i havnen.

Nysgerrighed

Naturbeskrivelsen bygger på viden fra Københavns Kommune, lystfiskere, WWF Verdensnaturfondens biologer og andre af havnens interessenter. 

“Naturbeskrivelsen skal pirre vores nysgerrighed og give os alle lyst til at udforske og passe endnu bedre på den usynlige natur og de planter og arter, vi ikke ser til dagligt. Vi arbejder allerede målrettet med ålegræs, et fantastisk naturligt CO2-lager, og København har på kort tid etableret flere fiskebørnehaver end nogen anden by i verden, men vi er langt fra i mål endnu,” udtaler Bo Øksne-bjerg, Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden.

Plakatkonkurrence

Som led i at sprede budskabet om livet i Københavns Havn inviteres alle også til at deltage i en plakatkonkurrence, som skal fortolke livet i havnen på en kreativ måde. 

Det er muligt at sende sit bud ind indtil 1. marts 2023. 

Vinderen bliver valgt af en jury bestående af Anders Kofoed (naturformidler), Bo Øksnebjerg (Generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden), Anne Skovbro (Adm. Direktør i By & Havn) og Josephine Kyhn (visuel kunstner og illustrator). Præmien til 1. pladsen er 10.000 kroner. 

Et udvalg af de indsendte plakater vil også blive vist på en udstilling om biodiversitet i havnen, som vil være tilgængelig for offentligheden til foråret.

Find naturbeskrivelsen og betingelserne for at deltage i plakatkonkurrencen på wwf.dk

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »