Ny kampagne: Hold hunden i snor

HOLD HUNDEN I SNOR. Sådan lyder det klare budskab fra Naturstyrelsen i kampagnen ’HUND I SNOR’, som man kan møde rundt i Naturpark Amager i disse uger.

Mange af naturparkens ynglefugle lægger deres æg direkte på jorden, og for dem vil en løs hund i værste fald medføre, at ungerne dør eller slet ikke udklækkes. Det drejer sig blandt andet om nattergale, lærker, viber og og naturparkens mange forskellige fugle.
“Vi ser desværre en del eksempler på, at naturparkens gæster lader deres hunde løbe frit ude i Naturparken”, siger skovfoged i Naturstyrelsen Sven Norup.

Derfor opfordrer han kraftigt naturparkens publikum til aldrig at lade hunden løbe frit. Både af hensyn til fuglene og deres unger, men også til hundeejerens pengepung. Det kan nemlig blive en dyr fornøjelse at overtræde bestemmelserne.
“Møder vi gæster herude med en løs hund, overdrager vi sagen til politiet. Det kan medføre en bøde på mindst 2000 kroner, siger Sven Norup.

Tager flugten
Selv om de fleste hundeejere er overbeviste om, at lige deres hund aldrig kunne finde på at gøre nogen fortræd, er fuglene altid af en anden opfattelse. Alene færten af hunde øger stresseniveauet hos de vildtlevende fugle og pattedyr.
“For en jordrugende fugl, er en hund altid en potentiel dødelig fjende, og kommer den tæt nok på æg og unger, vil fuglen tage flugten og i værste fald opgive sit afkom”, forklarer han.

Brug hundeskovene
Udover hensynet til de vilde dyr og fugle, så er der også mange besøgende i Naturparken, der ikke bryder sig om at møde løse hunde i naturen.

Sven Norup opfordrer i stedet hundeejerne til at benytte sig af naturparkens hundeskove. Her er der rigeligt med plads til at hundene kan løbe og lege frit. Eneste krav er, at man har fuld kontrol over sin hund, så den til enhver tid kan tilkaldes, ikke virker truende og naturligvis ikke generer andre gæster.
Der findes fire hundeskove i og ved Naturpark Amager:
Dragør Sydstrand, Rosenlunden ved Kalvebodvej, Fritlufterområdet nord for Hilversumsvej og Naturpark Amager Hundeskov, for enden af Selinevej nord for Øresundsmotorvejen.

Foto: Martin Ribero/Naturpark Amager

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »