Nye cykler til Naturcenter Amager

Naturcenter Amager har indkøbt et helt klassesæt af nye cykler, med stor støtte fra Amager Vest Lokaludvalg. Det drejer sig om cykler der i størrelse der passer til 3-5 klasse.

De skal understøtte skoleklasser og unge mennesker der skal ud og opleve de mange naturtilbud der findes i Naturpark Amager. Det er nemlig ikke alle Københavnske børn, som har cykler selv.  

”Vi er meget glade for donationen, som har gjort det muligt at indkøbe et helt klassesæt af cykler. Man plejer at sige, at alle danske børn har cykler, men det gælder ikke nødvendigvis børn fra København, hvor forældre er bange for den tætte trafik. Derfor er det også utroligt vigtig, at vi kan hjælpe børn og unge med udvikling af en cykelkultur i en Naturpark, hvor det er sikkert at cykle”, fortæller Naturvejleder Jes Aagaard fra Naturstyrelsen.  

De mange cykler bliver passet og plejet af Amager Skovhjælper, som driver Friluftshuset på Naturcenter Amager. Skoleklasser kan her bestille et klassesæt af cykler ved at skrive til Friluftshuset. Familier og andre kan også leje dem til en billig penge i weekender og på helligdage. 

”Vi er glade for at kunne hjælpe unge mennesker og skoleelever med en bedre adgang til vores fælles natur. De 55.000,- kr. er givet godt ud, hvis vi kan sikre at næste generation får et tæt og ansvarsfuldt forhold til vores natur”, udtaler Forperson for Amager Vest Lokaludvalg, Kresten Thomsen.

I forvejen har Friluftshuset en hel del voksne og børnecykler, som er med til at skabe muligheder for naturopleveler i yderkanterne. De lange lige veje anlagt af militæret, egner sig fint til cykling. 

Foto: 6. klasse fra Tingberg Skole på vej ud i naturen på nye cykler.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »