Nyt boligkvarter ved DR Byen på vej

Den store P-plads ved DR Byen skal omdannes til boligkvarter. Fælleden skal ‘trækkes ind’ til Ørestad Nord via beplantning af facader og masser af træer.

19. marts startede Københavns Kommune en indledende høring af projektet. Teknik- og Miljøforvaltningen forventer at kunne fremlægge en såkaldt startredegørelse for projektet inden sommer.

DR er gået sammen med AP Pension om at udvikler det 16.000 kvadratmeter store areal mellem metrolinjen og Ørestads Boulevard. De har fremlagt en plan i samarbejde med arkitektfirmaet Cobe, hvor 500 parkeringspladser lægges ned under jorden i et underjordisk parkeringsanlæg i ét plan. Ovenpå bygges 24 beboelsesejendomme i forskellige højder.

Det nye boligkvarter ved DR Byen, set fra Ørestads Boulevard. Illustrationer: Cobe/AP Pension

Mellem husene skal der være grønne bælter af vegetation, og dertil kommer facadevegetation og mange træer plantet i byrummene mellem husene. Husene skal være lavest mod Fælleden og højest ind mod DR Byen, og 75 procent af den bærende konstruktion skal være af træ.

Udover boliger skal kvarteret også rumme et alment plejehjem, en daginstitution samt lokaler til serviceerhverv. Byggeriet skal koordineres med anlæggelsen af en kommende underjordisk metrostation på den planlagte metrolinje M5, der efter planen skal have stop ved DR Byen. Det er planen at M5 skal anlægges i perioden 2026- 2034. Så der bliver heftig byggeaktivitet i området de kommende år.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »