Ørestad fylder 20 år: Udstilling og fotokonkurrence

I anledningen af, at Ørestad runder 20 år, åbner torsdag 20. juni en udstilling om Ørestad i et butikslokale på Plan 1 i Field’s.

Udstillingen giver et overblik over de mange planer, initiativer og samarbejder, der skabte en ny bydel – fra de første tanker om og formål med at placere et nyt centrum i Øresundsregionen i 1990’erne til, at konkrete projekter, aktiviteter, fællesskaber, foreninger og netværk på tværs af beboere, virksomheder og institutioner tog form og skabte det levende bymiljø, som Ørestad er i dag. 

Portrætter af beboere og virksomheder i Ørestad
En del af udstillingen præsenterer en række portrætter af beboere og virksomheder. Mød f.eks. Søren Brøndum, der som ung ingeniør hos Rambøll blev sendt til Amager for at lede anlægsarbejdet af veje, broer, kanaler og kloaker til det kommende Ørestad. Eller mød den unge børnefamilie Blaabæk (Foto øverst, fotograf: Peter Sørensen), som har fundet den perfekte balance mellem familieliv og byliv i Arenakvarteret.
Portrætterne er produceret af Ørestad Avis. Se en oversigt over artiklerne her:

Det er grundejerforeningerne i Ørestad, ØICC (Ørestad Innovation City Copenhagen), Ørestad Avis, Field’s og By & Havn, som er gået sammen om at markere 20-året for Ørestad med kampagnen This is Ørestad, hvori udstillingen i Field’s indgår.
De fem parter har bl.a. arbejdet sammen om en grafisk tidslinje over udviklingen i Ørestad gennem de sidste 20 år med større og mindre milepæle og begivenheder. 

I udstillingsrummet er naturen også med. Den socialøkonomiske virksomhed Amager Skovhjælpere deltager i i fejringen af 20 året ved konkret at trække naturen helt med ind i udstillingen i Field’s – som et billede på hvordan fælleden er en vigtig del af Ørestads succes.
Udstillingen er gratis og kan besøges på Plan 1 ved siden af Espresso House.

Fotokonkurrence: This Is Ørestad
Torsdag 20. juni skydes også en fotokonkurrence i gang. Konkurrencen henvender sig både til beboere og ansatte, som har deres daglige gang i Ørestad og til københavnerfamilier som en aktivitetsmulighed i sommerferien. Konkurrencen er åben for både amatører og halv- og helprofessionelle fotografer, og kører til og med den 29. august 2024.
Herefter vil de indsendte fotos blive bedømt af de tre professionelle fotografer: Trine Søndergaard, Christian Falck Wollf og Tine Reingaard. Vinderne kan se frem til attraktive præmier som f.eks. en overnatning med middag og brunch for to personer på Hotel Bella Sky.  Læs mere og deltag i konkurrencen på thisisorestad.dk 

Fakta

  • Ferniseringen for Field’s store vægmaleri finder sted torsdag den 20. juni kl. 15.30 ved Field’s promenade ved padelcenteret og alle interesserede er velkomne. 
  • Kampagnen This is Ørestad er et samarbejde mellem By & Havn, Field’s, Ørestad Grundejerforeninger og Vandlaug, ØICC – Ørestad Innovation City Copenhagen og Ørestad Avis. 
  • Udstillingen i Field’s kan besøges i shoppingcentrets åbningstid hver dag kl. 10-20. Udstillingen er placeret på 1. sal mellem Hunkemöller og Espresso House. 
  • Fotokonkurrencen er åben for alle fotografer – både amatører og professionelle – og løber fra den 20. juni til og med den 29. august. Læs mere og deltag på thisisorestad.dk

Ligger du inde med fotos fra Ørestads historie, du gerne vil dele med os, er du meget velkommen til at sende dem til: info@orestad-avis.dk

Translate »