Ørestad IF fastansætter klubchef: “Det bliver nogle spændende år”

Skrevet af: Jakob Korshøj

Fodbolden kommer til at eksplodere. Ørestad får sin egen svømmeklub. Gymnastikken får en hjemmebane. Og så holder Ørestad IF fest i Byparken til sommer. Sådan lyder det fra klubchefen, der spår en stor fremtid for idrætten i Ørestad.

Ørestad IF’s klubchef, Henrik Paulsen, er nu blevet fastansat i foreningen. Indtil videre har han været ansat på en 1-årig projektansættelse.

Og klubchefen har mange ting på tegnebrættet i fremtiden. Særligt glæder han sig til, at det store nye idrætsanlæg ved Vestamager st. står færdigt:

“Lige nu er udfordringen, at vi ikke kan lukke alle dem ind, der gerne vil spille fodbold, da vi ikke har plads nok på faciliteterne. Og fra U12 og op skal man til at spille 11-mandsfodbold, og det kan man ikke lige nu i Ørestad, og så søger de ældre børn andre steder hen. Men når det nye anlæg er på plads, så bliver rammerne meget bedre, og så kommer fodbolden til at vokse helt vildt i Ørestad, og det skal vi være klar til,” fortæller Henrik Paulsen, klubchef i Ørestad IF.

Derfor vil Ørestad IF også ansætte en sportslig leder til fodbolden pr. 1. juni med det i sigte, at der kommer mange flere medlemmer.

Det nye idrætsanlæg ved Vestamager st. skal stå færdigt i 2024, og fodboldbanerne vil allerede stå færdige i 2023. Ved det nye idrætsanlæg kommer der også et nyt stort klubhus, som Henrik håber på, kan skabe nogle sociale rammer for de unge, der går til idræt, hvor de eksempelvis kan komme og lave deres lektier inden træning.

This describes the image
Fra venstre: Horst F. Paysen, formand for basketafdelingen, Henrik Paulsen, klubchef, Thomas Kellberg, fælles formand  Foto af: Jakob Korshøj

Han glæder sig også over, at der muligvis kommer lys på boldbanen i Byparken:

“Jeg har været i kontakt med kommunen og boligforeningen, og de har nu åbnet mere op for, at vi kan se på, om der kan komme lys på boldbanen, så vi kan spille fodbold der i de mørke timer af døgnet. Det kunne jeg frygtelig godt tænke mig, for så bliver der plads til endnu flere børn og unge, der kan spille fodbold.”

This describes the image
Henrik Paulsen underskrev sin nye ansættelseskontrakt på Ørestad IF’s kontor i VM Bjerget.

Svømning, gymnastik og et stærkt netværk
Når den nye skole på Hannemanns Allé står færdig i 2024, kommer der en svømmehal, og der er Ørestad IF allerede på forkant:

“Vi har lige haft et møde, hvor vi er ved at stifte en svømmeklub, så vi allerede nu kan begynde at optage medlemmer, så de er klar, når svømmehallen er. Der er lige nu ingen muligheder for svømning i Ørestad, og alle skal jo lære at svømme, så når der kommer en svømmeklub, kan det blive en kæmpe stor afdeling,” siger klubchefen.

I forbindelse med den nye skole kommer der også nye gymnastikfaciliteter, og Henrik håber på, at disse kan blive gymnastikkens nye hjemmebane i Ørestad.

Han håber også på at kunne skabe et samarbejde med skøjteklubben Copenhagen Falcons: “Rent politisk bliver det stærkere, at vi kan samle alt idrætten i Ørestad under den samme fane.”

“Vi kommer også i fremtiden til at ansætte flere i administrationen i Ørestad IF, så vi kan begynde at få opbygget et stærkt netværk,” fortæller han.

Foreningen vil også styrke deres fokus på løb, basket og håndbold ved at ansætte nogle lønnede trænere, der kan styrke populariteten omkring de idrætsgrene.

Idrætsfest i Byparken til sommer
Ørestad IF fejrer 10 års jubilæum 27. august i Byparken: “Alle vores forskellige afdelinger kommer og laver noget, hvor vi skaber en lille kulturdag, hvor alle, der har lyst, kan komme og holde en fest. Det er stadig på tegnebrættet, men sæt kryds i kalenderen” siger klubchefen.

Henrik Paulsen glæder sig til at bruge mange flere år som klubchef i Ørestad IF:

“Der er så mange spændende projekter, og det er ikke alt sammen noget, der sker i morgen, så jeg vil gerne bruge min tid på det her i mange år endnu, for jeg ser virkelig en stor fremtid for idrætten i Ørestad. Når de nye faciliteter kommer på plads inden for et par år, kan Ørestad IF blive en ret stor forening,” siger den nu fastansatte klubchef.

“Og så kan vi altid bruge et par frivillige hænder,” afslutter han.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »