Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

Ørestad IF i overhalingsbanen

Med 1407 medlemmer er Ørestad IF på rekordtid blevet en af de 25 største idrætsforeninger i København. For de 0-6 årige ligger foreningen på en fjerdeplads.

Ørestad IF havde i alt 1407 medlemmer ved udgangen af 2022 og tallet stiger fortsat i 2023.

Medlemstaller giver en 24. plads på listen over de største idrætsforeninger i København. Ørestad IF er rykket tre pladser op af ranglisten siden sidste år.

At Ørestad er en meget børnerig bydel, viser tallene for børnemedlemmer: Foreningen opnår en 4. plads over idrætsforeninger i København med flest 0-6 årige. Og en 6. plads på listen over flest 7-12 årige.

De forskellige idrætsafdelinger under Ørestad IF samarbejdet tæt med DGI Storkøbenhavn, Kultur S og diverse specialforbund. Og Ørestad IF arbejder på at blive endnu større og få endnu flere idrætsgrene:

Vi er en flerstrenget folkeoplysningsforening, som åbner nye afdelinger, når der er efterspørgsel og engagerede frivillige, som sikrer at alle er velkommen,” siger Thomas Sahl Kellberg. 

“Det er en fornøjelse at være vidne til at en ”lille” lokal forening har vokset sig stor. Det ser jeg som et tegn på at vores lokalområde er gået sammen, og har insisteret på at skabe et trygt idrætsfællesskab for både børn og voksne, som kender og forholder sig til hinanden på tværs af alder, etnicitet, køn, sociale status og lignende, siger Thomas Sahl Kellberg, fællesformand for Ørestad IF.

Han minder om, at udviklingen bygger på manges indsats gennem flere år. Blandt andet af omkring 200 frivillige. Ørestad IF blev allerede i 2019 kåret som Årets Idrætsforening i København, og rundede 1000 medlemmer i 2020.

“Vi har tilbudt idrætsaktiviteter i over 10 år og allerede vundet priser for vores indsats. Nogle afdelinger har været med helt fra start og andre er kommet til. Vi håber fortsat på at være Ørestads fortrukne idrætsforening – og vores vision er at være bydelens samlingspunkt for sportslige, kulturelle og sociale aktiviteter. Samtidig er vi fortsat en flerstrenget folkeoplysningsforening, som åbner nye afdelinger, når der er efterspørgsel og engagerede frivillige, som sikrer at alle er velkommen,” siger han. 

Status for afdelingerne
Der er lige nu syv idrætsafdelinger under Ørestad IF, og flere ventes at komme til. Herunder følger en status fra afdelingerne:

Gymnastik
Ørestad IF har haft en stærk gymnastikafdelingen igennem mange år, som også har haft en bærende faktor for foreningens virke. Der er fortsat stor interesse for gymnastik og lange ventelister. Så afdelingen venter med spænding på at den nye gymnastiksal med springgrav åbner på skolen på Hannemanns Allé i sommeren 2024. Gymnastikafdelingen har også været frontløber for et ”Dans og Fitness” tilbud, som en klippekortsordning med fleksible idrætstilbud for over 400 deltagere. 

Fodbold
Ørestad IF Fodbold tilbyder fodbold for alle aldre og har et tæt samarbejde med DBU København (DBU Børneklub) samt med FCK, som medvirker til at sikre fodboldtræning i høj kvalitet. Fodboldafdelingen har i flere år kæmpet for at flere boldbaner og glæder sig nu til den nye Ørestad Idrætspark ved Vestamager metrostation. Afdelingen blev kåret som årets fodboldklub af DBU København 2022. 

Håndbold 
Der kommet godt gang i håndboldafdelingen med en særlig fokus på de mindste børn på ”Trille Trolle” holdene. Medlemstaller steg med hele 62 procent i 2022. Håndboldafdelingen lægger vægt på socialt samvær og har fællesspisning og forskellige events såsom fastelavn.

Basket
En lille kerne af senior basket spillere har nydt hinandens selskab med hyggebold, men de har også været stærkt udfordret af covid-19. Men nu står de klar med en fornyet afdelingsbestyrelse, som ønsker at udvide og etablere baskethold for børn.

Løb
Løbeafdelingen var en af de første afdelinger i foreningen, og der er fortsat mange løbere i Ørestad. Efter en til fra- og tilflytninger er der nu dannet en ny afdelingsbestyrelse, som vil genskabe entusiasmen for løbefælleskaber. De kalder tilbudet for ”Copenhagen Urban Running Society” og vi forventer at starte op fra maj måned. 

Svømning
Til næste år åbner Ørestads egen svømmehal og Ørestad IF er i fuld gang med at opbygge en svømmeafdeling i i samarbejde med DGI Storkøbenhavn. foreningen forventer at det bliver en af de største afdelinger i fremtiden. Pt. er der over 500 i alle aldersgrupper på ventelisten.

Kampidræt 
Kampidræt er den nyeste afdeling i Ørestad IF. Afdelingen tilbyder Spring Jiu-Jitsu med tre faste træningstider og både børnehold og voksenhold. Dertil kommer brasiliansk Jiu-Jitsu og Grappling, som ikke findes andre steder på Amager. Sidst i 2023 rykker afdelingen ind i nye lokaler i Bella Uno i Bellakvarteret. Afdelingen har visioner om tumlehold for helt små, MMA-træning, yoga samt mere selvforsvarsorienterede kampsportshold. I dag er der allerede et par Danmarksmestre blandt teenagerne, og Ørestad har netop deltaget i Danmarks største Brasiliansk Jiu-Jitsu stævne (Danish Open BJJ 2023 i Hillerød), hvor de vandt flere medaljer.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close