Selvbetjening for abonnenter

Gå til Selvbetjening I selvbetjeningen kan du administrere dit abonnement, for eksempel ændre perioder, tilmelde nyt betalingskort eller opsige.

P-Hus Asger Jorn får nærgenbrugsstation

Skrevet af: Redaktionen

Om godt to år vil Ørestad Syd have sin egen nærgenbrugsstation i P-Hus Asger Jorn, som bygges på Robert Jacobsens Vej 55 ved Himmelbyen.

Teknik- og Miljøudvalget har i denne uge vedtaget at afsætte fem millioner kroner til anlægget.

Teknik- og Miljøforvaltningen mener at placeringen af en nærgenbrugsstation i Ørestad Syd er oplagt, da områdets mange beboere ikke i forvejen har nem adgang til en genbrugsstation. De nærmeste genbrugsstationer er Kirstinehøj Genbrugsstation, der ligger 4,5 km væk i Tårnby Kommune, og Sydhavn Genbrugscenter, der ligger ca. 6 km væk. Den nærmeste nærgenbrugsstation er Hørgården Nærgenbrugsstation, der ligger ca. 5 km væk.

Nærgenbrugsstationerne er kendetegnet ved at være lokalt forankrede og tilbyde øgede sorteringsmuligheder. Samtidig har stationerne bytterum, hvor effekter, der er for gode til at smide ud, kan byttes mellem lokale borgere.

This describes the image
En skitse af det kommende p-hus Asger Jorn, udarbejdet af Nordland Arkitekter. Her ses tydeligt hvordan den kommende taghave og tagfarm Asgers Have kan komme til at se ud.

Nærgenbrugsstationen i Ørestad Syd bliver på ca. 530 m2 i parkeringshus Asger Jorn på Robert Jacobsens Vej 55. Byggeriet af P-huset går snart i gang, og skal desuden også rumme en taghave og Tagfarm på toppen af huset.

Nærgenbrugsstationen vil være bemandet tre dage om ugen, hvor man kan få adgang til et bytterum og sortere sit affald i 13 forskellige affaldsfraktioner. Nogle af faciliteterne er tilgængelige hele døgnet, for eksempel aflevering af pap, papir, plast, metal og batterier.

Erfaringerne fra andre bydele viser, at der på en almindelig åbningsdag er gennemsnitligt 250 besøgende på hver nærgenbrugsstation.

Nærgenbrugsstationen i Ørestad Syd forventes at blive taget i brug ultimo 2024. I efteråret 2022 udpeges vinderen af arkitektkonkurrencen for P-hus Asger Jorn, og i begyndelsen af 2023 sendes byggeopgaven i udbud.

Close