Pia er 160.000 kroner fra livsreddende operation

Stor indsamling i gang for Pia Houmøller fra Ørestad, som skal bruge 650.000 kroner for at få den operation, der kan redde hendes liv.

Pia Houmøller lider af Craniocervical Instabilitet. Den sjældne sygdomm gør, at kraniet ikke sidder ordentligt fast på rygsøjlen. Én forkert bevægelse kan koste hende livet, og Pia kan nu kun ligge på ryggen det meste af døgnet. Den ustabile nakke betyder også, at hun kan få pludselige spasmer og voldsomme smerter.

Det danske sundhedssystem kan eller vil ikke tilbyde Pia en operation, men Pia og hendes familie mener at det er den eneste mulighed, der kan sikre at hun ikke dør af sin sygdom.

Hun havde derfor allerede sidste sommer lavet en aftale med en neurokirurg i New York, som ville foretage indgrebet. Desværre nåede hun og familien ikke at få sparet de omkring 650.000 kroner ind, som den operationen koster.

“Vi har opsagt både pensionsopsparing og sparet på alle måder, vi kunne. Men det var stadig ikke nok,” fortæller Pia.

For en måned siden startede venner af familien en indsamling. 1700 er medlemmer af facebookgruppen “TibageTilLivet”, hvor man kan støtte indsamlingen. Lige nu mangler der “kun” 160.000 kroner, før Pia kan booke billet til New York. Operationen er sat til 26. april, og pengene skal findes inden den dato.

“Det er så fantastisk at se, hvordan fremmede mennesker har ønsket at hjælpe mig. Nogen som jeg slet ikke kender. Jeg er meget taknemmelig og håber, at de sidste penge når at komme, så jeg kan blive opereret,” siger Pia Houmøller.

Hun forventer at operationenden vil tage otte-ti timer. Her vil lægerne bore skruer ind i Pias 2 øverste nakkehvirvler og videre op i kraniet. På den måde vil hendes nakke blive fuldstændig låst.

“Jeg vil ikke kunne bevæge den øverste del af nakken, men det vil beskytte hjernestammen. Og det er livsvigtigt. Hvis den skades, er jeg i risiko for at dø”, forklarer Pia.

Indsamlingen kan støttes på mobilepay 221010

SE VIDEO: https://www.facebook.com/sofia.rasmussen/videos/1725129081235643/?idorvanity=210041708227931

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »