Podcast om Ørestads kanaler

Historikerne Majken Astrup og Kirsten Floris ser i en ny podcastserie nærmere på tilblivelsen af Ørestad. I tredje afsnit, som er ude nu, er de på rundtur i Ørestad med Vandlaugets driftsmedarbejdere.

“I Vandlauget går vi og passer kanalerne, holder dem rene og fisker alverdens ting og sager op af dem. Indkøbsvogne, cykler, lamper, stole. Ja, nærmest alt, hvad man kan komme i tanke om,” fortæller Kim Lyster Nørbygaard, der er driftsassistent i Ørestad Vandlaug.

Sammen med driftsleder Kim Jansen har han Amager-historikere Majken Astrup og Kirsten Floris med på rundtur i Ørestad for at se alle kanaler og søer i bydelen. Majken og Kirsten optager materiale til tredje afsnit af deres podcastserie om Ørestads historie, som er ude nu. I afsnittet fortæller Kim og Kim hvordan Ørestads vandsystem virker, og hvad kanalerne bruges til.

“Kanalerne er smukke, men har også nogle supervigtige funktioner. Det er ikke hver dag, man har mulighed for at fortælle om alt det i en podcast. Vi er her hver dag og laver alt lige fra algeopfiskning, vandmålinger og drift af pumpesystemer. Meget af det er “usynligt” for beboerne i deres hverdag. Det var sjovt at fortælle om,” siger Kim Jansen og Kim Lyster Nørbygaard.

Afsnittet varer 58 minutter. I podcasten medvirker også arkitekt og forsker Jens Kvorning samt Yrjö Rossi, som er en af arkitekterne bag den oprindelige helhedsplan for Ørestad.

Teknikrum ved Universitetskanalen. Kim og Kim viser frem for Majken – til podcastserien om Ørestads historie.

Historien om Ørestad er en del af podcasten Stemmer fra Amar. Det første afsnit er et tilbageblik på baggrunden for visionen om at bygge Ørestad i 80’erne og 90’erne. Det andet afsnit dykker ned i processen frem mod vedtagelsen af den omdiskuterede Lov om Ørestaden. I tredje og seneste afsnit går historikerne tæt på øvelsen med at lave en helhedsplan for Ørestad – og realisere den.

‘Stemmer fra Amar’ er lavet af journalist og historiker Majken Astrup og kan blandt andet høres på Soundcloud og Apple Podcasts. Ørestadsserien er lavet i samarbejde med historiker Kirsten Floris, støttet af Amager Vest Lokaludvalg og produceret i forbindelse med Copenhagen in Common.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »