Politibetjente i klasselokalet: ‘Vær forsigtig ude på nettet’

Nærpolitiet besøgte i december en 1. klasse på Ørestad Skole, for at tale om god adfærd på internettet. Med et nyt undervisningsmateriale skal børn helt ned til de yngste klasser lære om tryg og sikker digital adfærd.

Ideerne er mange og iveren stor, da Louise og Isabella fra politiets forebyggelses- og nærpolitiafdeling i december besøgte en 1. klasse på Ørestad Skole – for at tale om god adfærd på internettet.

Timen var knap gået i gang, før en skov af fingre kom i vejret, da de to betjente spurgte, hvordan man kunne være med til at gøre det trygt og sikkeret at være online.

“Hvis nogen skriver noget grimt, kan man skrive ’stop’ til dem, og man skal sige det til sine forældre,” siger en elev.

“Man må ikke vise hinanden sit password,” supplerer en anden.

Den sikre side
Besøget i klasen havde til formål at teste et nyt undervisningsmateriale – ’Den Sikre Side’ – udarbejdet af Trygfonden og politi/SSP.

“Vi vil gerne give eleverne – både de lidt ældre og de yngste – nogle gode huskeregler og råd, så de kan færdes trygt og sikkert online, når de spiller spil, ser videoer eller bruger sociale medier,” siger Louise.

Version for de yngste
Eleverne sluttede af med at lave en fælles liste med gode regler, som skal hænge i klassen.

Flere skoler over hele landet deltager i testen af undervisningsmaterialet.  Undervisningsmaterialet har hidtil været målrettet 7. klasse, men testes nu i en version for de yngste i 1. og 2. klasserne.

Gode råd til forældre
Men forældrene skal også være med. Det er planen, at materialet også skal henvende sig til forældrene, så de får skærpet deres opmærksomhed om digital adfærd og sikkerhed.

Nogle af de gode råd til forældrene lyder:

·         Vis interesse for dit barns færden på nettet og spørg ind til det

·         Sæt dig ind i de apps, spil og sociale medier, som dit barn bruger

·         Lav digitale aftaler sammen med dit barn

·         Overvej at børnesikre dine enheder, så dit barn undgår noget af det grimme indhold, man kan falde over online.

Translate »