REJSEGILDE FOR BYENS DYRESTE SKOLE

Onsdag 3. maj var der rejsegilde for Ørestads tredje skole i Arenakvarteret. Byggeriet er med et budget på 771 mio. kroner det dyreste skolebyggeri, Københavns Kommune nogensinde har opført. Men så følger der også idrætshal og svømmehal med.

Rejsegildet blev holdt i den del af skolen, hvor udskolingsafdelingen og ungdomsskolen skal ligge – ud mod Ørestads Boulevard. Her blev der serveret gullasch for gæster og håndværkere, og holdt taler af både Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).

Ledninger stikker ud af væggene og gulve og lofter står i rå beton. Så der mangler en del før skolen er færdig. Men på toppen af skolen vajede flaget over tre grønne kranse. For ve den, der ikke holder rejsegilde og fejrer håndværkernes indsats.

“Og I fortjener at blive fejret. Dette byggeri er komplekst, og kræver stor omhu og effektivitet fra jeres side. Den udfordring har I levet op til,” sagde Rasmus Hyldekvist Jensen, produktionsdirektør i byggeselskabet BAM Danmark, som bygger skolen i Arenakvarteret.

1200 elever

Byggeriet kravler sandsynligvis op på 800 mio. kroner inden det er færdigt, og bliver det dyreste skolebyggeri i Københavns Kommune nogensinde. Skolen indeholder fire skolespor til 1.200 elever, skolefritidsordning, en idrætshal specialdesignet til springgymnastik samt en offentlig svømmehal. 

Alle Ørestads borgere og foreninger kan benytte idrætshal og svømmehal efter skoletid.

Særlig udskolingsafdeling

De ældste elever kommer til at gå i en separat udskolingsafdeling som er indrettet til en mere projektorienteret undervisningsform. 

“De ældste elever har ikke klassiske klasselokaler, men lokalerne er i stedet indrettet med steder til samling og oplæg, værkstedsfaciliteter samt plads til fordybelse. Der bliver også  plads til et særligt ungemiljø med et ungeværk. Den færdige skole glæder jeg mig meget til at se med egne øjne”, sagde børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager.

Skole som lokalt samlingssted

Det store budget for byggeriet skyldes især svømmehallen og en idrætshal, som er specialindrettet til springgymnastik.

“Både idrætshal og svømmehal er tiltrængt i en by, hvor presset på idrætsfaciliteterne er stort. jeg håber at faciliteterne bliver b rugt, også af borgere fra resten af byen. Med denne skole går vi et skridt videre, så skolen bliver et samlingspunkt for lokalområdet og de aktive foreningsfællesskaber”, sagde kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

Pres på skolerne

Prognoserne siger at Ørestads børnetal i 2030 vil være fordoblet i forhold til 2020. Så der er brug for de mange nye skolepladser. I dag er de to nuværende folkeskoler så overfyldte, at Ørestad er blevet forsynet med hele fem pavillonsskoler.

Den nye skole kommer til at afhjælpe situationen. Men aldersfordelingen af børnene i Ørestad er den store joker. 

I det nye skoleår skal der oprettes seks 0.klasser på den nye skole i Arenakvarteret, selv om skolen egentlig er en firespors skole. 

Fælles distrikt

“Det vil nok være sådan, at vi kommer til at tage trykket af Ørestad Skole og Kalvebod Fæled Skole i de kommende år, fordi vi har pladsen. Men på sigt skal vi gerne have en ligelig fordeling af eleverne. Derfor har Københavns Kommune også lagt alle skoledistrikter i Ørestad sammen til ét distrikt, så man bedre kan styre fordelingen af elever,” forklarer skoleleder af den nye skole i Arenakvateret, Thomas Schmidt. 

Han har siden 2020 været leder af skolen i midlertidige lokaler ved Stævnen i Ørestad Syd. 

Navnet på hans nye skole kender han ikke endnu. Skolebestyrelsen skal i det kommende år finde det rigtige navn til skolen, som indtil nu både er blevet kaldt ‘Hannemanskolen’ og ‘Arenakvarterets skole’. Skolen skal åbne i august 2024.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel     Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »