På onsdag er der rejsegilde for Ørestads tredje skole i Arenakvarteret. Byggeriet er med et budget på 771 mio. kroner det dyreste skolebyggeri, Københavns Kommune nogensinde har opført. Men der følger også idrætshal og svømmehal med.
Skolen indeholder fire skolespor til 1.200 elever, skolefritidsordning, en idrætshal specialdesignet til springgymnastik samt en offentlig svømmehal. Alle Ørestads borgere og foreninger kan benytte idrætshal og svømmehal efter skoletid.
Skolen opføres lige ved siden af P-hus Royal Hannemann, hvor forældre, som har valgt at køre børnene i bil, kan sætte børnene af i et kiss-and-ride område inde i p-huset.

Onsdag 3. maj er der rejsegilde for skolebyggeriet. Her kommer bl.a. Børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager (K) og kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard (RV).
“Det helt særlige ved den nye skole på Hannemanns Allé er, at udskolingen er indrettet til en mere projektorienteret undervisningsform. De ældste elever har ikke klassiske klasselokaler, men lokalerne er i stedet indrettet med steder til samling og oplæg, værkstedsfaciliteter samt plads til fordybelse. Derudover vil der være plads til et særligt ungemiljø med et ungeværk. Den færdige skole glæder jeg mig meget til at se med egne øjne”, fortæller børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager.
“Med skolen får vi en ny idrætshal og svømmehal – begge dele tiltrængt i en by, hvor presset på idrætsfaciliteterne er stort. Alle skal have adgang til et aktivt fritidsliv, og derfor er det essentielt, at vi får bygget flere og bedre faciliteter, der kan understøtte det, at skoler er samlingspunkt for lokalområdet og dermed aktive foreningsfællesskaber”, siger kultur- og fritidsborgmester Mia Nyegaard.

Fire skoler med et fælles skoledistrikt
Prognoserne siger at Ørestads børnetal i 2030 vil være fordoblet i forhold til 2020. Så der er brug for de mange nye skolepladser. Københavns Kommune har vedtaget at den nye skole på Hannemanns Allé skal indgå i et fælles skoledistrikt med Kalvebod Fælled Skole, Ørestad Skole og en kommende skole på Vejlands Allé. Årsagen er at det stadig er svært at sige hvor mange børn der meldes i skole og hvornår. Et fælles skoledistrikt gør det muligt at fordele eleverne så den enkelte skole ikke bliver overbelastet. I dag er de to nuværende folkeskoler så overfyldte, at Ørestad er blevet forsynet med hele fem pavillonsskoler.

Fakta:
Skolen har ikke fået noget navn endnu.
Det ventes at de første elever kan starte på skolen i august 2024.
Der er afsat en anlægsbevilling på 771 mio. kr. til byggeriet.
Skolens areal er i alt på 17.500 kvm.
Skolen er allerede tyvstartet i 2020 i midlertidige pavilloner ved Stævnen. Pavillonskolen fjernes, når den nye skole står klar.

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve