Rejsekortet på vej ud – app-løsning næste år

Rejsekortet rykker i 2024 over på mobilen. Med en ny app skal man ikke checke ind – kun ud.

Stå på bussen, metroen eller toget – og foretag skift på rejsen – uden at checke ind hver gang. Mobilen registrerer at du rejser kollektivt, og giver dig en påmindelse om at checke ud.

Det bliver virkeligheden for alle københavnske kollektive trafikpendlere en gang til næste år. Selskabet bag Rejsekortet har bestilt en ny app-løsning hos schweiziske Fairtiq, som skal afløse det fysiske rejsekort en gang i løbet af 2024.

En kundeundersøgelse fra 2023 viser, at to ud af tre rejsende i den kollektive transport ønsker Rejsekort på deres mobiltelefon.
”Det fysiske check ind og check ud har været fremhævet som nogle af de største ulemper ved det nuværende Rejsekort. Det løser vi nu med en check ind og -ud-løsning på mobilen,” fortæller Kasper A. Schmidt, adm. direktør i Rejsekort & Rejseplan A/S.

Da rejsekortet blev indført i 2012 var det flere år forsinket og fordyret. Kortet skulle nemlig håndtere en kompliceret prisstruktur med et zonesystem i hvert amt oveni i DSBs priser. Desuden var der der problemer med sikkerheden i betalingsløsningen.

Denne gang er priser og zoner blevet forenklet, og løsningen fra Fairtiq fungerer allerede i andre lande. Blandt andet Schweiz, Lichtenstein og en række tyske byer og franske regioner.

Rejsekortet lover, at man stadig vil kunne bruge det fysiske rejsekort i 2024. Men på sigt vil standerne med det blå lys forsvinde. Der vil dog komme en løsning, som kan bruges af folk uden smartphone, eller folk hvis smartphone løber tør for strøm under rejsen. Den løsning beskrives dog ikke nærmere lige nu.

”Vi vil udvikle et alternativ til de kunder, der ikke har en smartphone, så vi ikke taber nogle på perronen,” siger Kasper Schmidt till Mobilsiden.dk

I 2022 blev Rejsekortet brugt til betaling på over 167 millioner rejser i Danmarks offentlige transportsystem. De fleste af rejserne er foretaget i København, hvor offentlig transport står langt stærkere end i resten af landet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »