Ret og vrang tilsat godt humør og gode snakke

Flittige hænder i Ørestad mødes på biblioteket hver anden torsdag for at lave håndarbejde, men der er lige så meget plads til hyggelig snak og grin.

Allerede når man træder gennem glasdøren til Ørestad Bibliotek, kan man høre glade stemmer og grin, så det er bestemt ikke kun strikkepinde eller hæklenåle, som er i centrum, når Flittige Hænder mødes. Det sker hver anden torsdag klokken 13-15 i ulige uger et hjørne af biblioteket.

“Vi startede op i februar måned i år og har 40 medlemmer, men det er som regel en fast skare på 4-6 af os der møder op,” fortæller Lillian, der er idémageren bag håndarbejdsgruppen Flittige Hænder i Ørestad.

Dagens kreative hold tæller ud over Lillian også Gitte, Wivi og Helle, der alle sidder klar med hver deres garnnøgler.

Lillian er idemageren bag Flittige Hænder i Ørestad. Foto: Heidi Engelund Friis

Gitte er godt i gang med at fortælle om sin flotte trøje, der strikkes i blødt uld i grålige og orange nuancer.  

“Jeg overvejer at lave en italiensk lukning, men jeg må lige se,” forklarer Gitte med et smil, mens de andre lytter efter og beundrer trøjen, der næsten er klar til brug.

“Engang kom jeg hjem med opslåede masker på en rundpind, der var alt for mange, så jeg måtte starte forfra. I dag er jeg i gang med at hækle, men det går ikke så hurtigt, lyder det med et lille smil.

Lillian fortæller med et grin, at det er sjældent, at hun når særligt langt på sit hækle-eller strikketøj, da det er så hyggeligt at snakke med de andre.

Knald på farverne

Helle sidder og strikker i rødlige nuancer af det blødeste garn.

“Jeg er i gang med at strikke en bluse, hvor man starter med at strikke fra nakken, og så strikkes blusen i et stykke. Jeg har valgt en knaldfarve, da jeg er lidt træt af altid at gå i sort,” siger hun.

Helle fortæller, at hun også får tid til at hækle trøstemus til hospitaler, der gives til både små børn og ældre.

Rundt om bordet går snakken om, hvordan det er at bo i et pionerområde som Ørestaden, men også hvordan man finder gode opskrifter på strik og hækling på nettet. Dog er de alle fire enige om, at det ville være skønt, hvis der var en strikkebutik i Ørestad, selv om Bilka i Fields også har et fint udvalg.

På bordet ligger Wivis strikketøj i grønne nuancer. Hun er i gang med at strikke karklude, det kræver nemlig ikke den store koncentration, understreger hun.

“Jeg kan også godt lide at knytte rya, men det kan jeg ikke have med her, det sviner for meget,” siger hun og finder mobilen frem, så de andre kan se den nyeste pude i rya, som hun har lavet.

Helle, Lillian, Gitte og Wivi er flittige med deres garnnøgler, men lige så vigtig er de gode snakke og masser af humor. Foto: Heidi Engelund Friis

Fik ideen under corona

Lillian fik allerede ideen til håndarbejdsgruppen Flittige Hænder under corona, da hun var ved at gå ud af sit gode skind over ikke at kunne være social under nedlukningen.

“Jeg begyndte at undersøge, hvor man kunne være. Jeg spurgte blandt andet i en café, og så spurgte jeg på biblioteket, hvor vi var meget velkomne. Så skrev jeg lidt på facebook i gruppen Ørestad, om der var andre, som ville mødes midt på dagen, “ fortæller Lillian.

Det endte med, at der var fin tilslutning til ideen, så valget faldt på torsdage i ulige uger. Den dag sætter medlemmerne hinanden stævne på biblioteket, hvor de behagelige stole og et stort bord bliver indtaget.

“Man kommer, når man har lyst, da der også være tid til børnebørn og oldebørn. Og man er velkommen til selv at tage kaffe eller te med”, siger Lillian.

Alle er velkomne

Tiden flyver i det hyggelige selskab med gode snakke, masser af grin og flere ret, vrang og stangmasker bliver det da også til.

“Det er bestemt ikke altid, vi får lavet noget, men det er så hyggeligt at være her,” griner Lillian, der ikke er nået videre på sit hækletøj, men det gør ikke så meget.

Har du lyst til at være med, så slå vejen forbi Ørestad bibliotek og kig ind i stueetagen. Eller kig med på facebook-gruppen “Flittige Hænder i Ørestad”, det er bestemt ikke kedeligt at være med.

Gitte og Wivi nyder at strikke og snakke med de andre. Foto: Heidi Engelund Friis
Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »