Sådan kan det gøres: Bellakvarter laver syv små butikslejemål på stribe

BUTIKSLIV: Ørestad får snart sit første rigtige butiksområde. Omkring Metropladsen i Bellakvarter City kommer 20 butikker eller restauranter indenfor 200 meter. Syv af dem er mikrolejemål for små lokale butikker.

Hvor svært kan det være? Imens debatten raser om butiksliv eller mangel på samme i Ørestad Syd, vokser et helt nyt handelskvarter hastigt frem omkring Metropladsen i Bellakvarteret i Ørestad City. Her skal der være skal være kultur- og beboerhus, flere spisesteder med udeservering og op til 20 butikker og spisesteder. Lige nu er 8 af dem udlejet, og de første åbner i starten af 2023.

Beboerne kan se frem til bl.a. Føtex Food, Netto, apotek, caféer, blomsterbutik og sushi-restaurant. Butikkerne ligger alle med kort afstand mellem hinanden og har forskellige størrelser.

This describes the image
Sådan kommer området omkring Metropladsen til at se ud. Butikkerne er forbundet af pladser og sivegader med træer. De grønne felter er lejemål som allerede er udlejet. De gule er ledige. ILLUSTRATION: Bellakvarter A/S

Små lejemål til små handlende
For eksempel er der  op til otte mindre butikslejemål på vej langs med Martha Christensens Vej.

De kommer til at ligge på rad og række ud til gaden og får et fælles espalier ud over fortovet langs med bygningen. Lejemålene er fleksible, så man kan  slå lokalerne sammen til større lejemål, hvis der har brug for mere plads.

“Men vi ser meget gerne, at der kommer  flere mindre lejemål, så vi får et godt mix af butikker her ved Metropladsen. Der skal være alle de nærbutikker man har brug for som beboer og gæst i kvarteret. For eksempel cykelværksted, pakkeudlevering, frisør og apotek. Det er hvert fald det, vi går efter,” siger projektudviklingsdirektør i Solstra Development, Saso Nedelkovski.

This describes the image
PHOTO: Her på Martha Christensens Vej kan man i fremtiden shoppe igennem i  cirka 10 butikker og spisesteder på begge sider af vejen. Og endnu flere på sidevejene Emma Gads Vej og Michael Strunges Vej. “Der kommer til at være et godt flow af mennesker fra både metroen, parkeringshusene  og busholdepladserne. Der vil både være beboere, gæster til Bella Center og Bella Sky,” forklarer Saso Nedelkovski. projektudviklingsdirektør i Solstra Development.

Supermarkeder, sushi, apotek
Metropladsen  i Bellakvarteret er placeret som den primære indgang til hele kvarteret.

Ved Astrid Lingrens Plads kommer en ny indgang til Bella Center samt Café Mig & Annie med udeservering. I samme bygning kommer et kultur- og beboerhus samt Føtex Food, Netto og et apotek. Tre yderligere butikslejemål er stadig ledige her.

Langs Michael Strunges Vej er der lejet lokaler ud til Nozomi Sushi og Bellas Coffee Lab. Desuden får Estilo Blomsterdesign et lokale på hjørnet af Bella Center på Emma Gads Vej.

Integreret del af byplanlægningen
Projektet ved Bellakvarteret lader til at vise, at rammerne for et levende butiksliv ikke behøver at være en by på månen i nye byudviklingsområder.

Saso Nedelkovski ønsker ikke at gå ind i en diskussion omkring butikslivet i andre områder af Ørestad.Men han forklarer, at butiksmiljøet har været en integreret del af byplanlægningen i Bellakvarteret helt fra starten af.

This describes the image
Byggeri og udlejning ved Metro Pladsen har fuldt fart på. Senest er der nu fuldt udlejet i det nyeste byggeri Strunges Hus.

“Vi har analyseret os frem til, hvor stort træk af mennesker, der vil være lige her ved Metropladsen. Den er placeret strategisk godt i forhold til boligkvarterene, Bella Center, Bella Sky Hotel, busholdeplads og metrostation.

“Det betyder at der vil være et godt flow af mennesker hele dagen. Det er derfor, at vi tør satse på mange butikker på et forholdsvis lille område,” forklarer Saso Nedelkovski.

This describes the image
Projektudviklingsdirektør Saso Nedelkovski og kommunikations- og marketingansvarlig Ditte Krømmelbein viser rundt i Bellkvarter.

FAKTA: BELLAKVARTERET OG METROPLADSEN
Butikkerne og caféerne i kvarteret kommer til at ligge i:
Mørchs Hus (Åbning i 1. kvartal 2023),
Lindgrens Hus (Åbning i 1. kvartal 2024) og
Marthahus (Åbning i 2. kvartal 2024).

Den seneste boligkarré som er  udlejet, er Strunges Hus med  81 boliger. Nu er udlejningen i gang i Mørchs Husmed 101 boliger, som står indflytningsklar i marts 2023.

De første beboere flyttede ind i Bellarækkerne i december 2016. Der er i dag færdigopført 1.667 boliger i området, som alle er solgt eller udlejet, svarende til ca. 4.100 beboere. Der etableres i alt ca. 2.400 boliger i området svarende til ca. 6.000 beboere

Kilde: Bellakvarter A/S, Solstra Development

Translate »