Sænk farten cyklist!

Ved indgangene til Kalvebod Fælled i naturparken, vil skovgæsterne den kommende tid møde ovenstående plakat, som skal være en reminder til cyklister om at tage hensyn ved at sænke farten, når de møder andre gæster.

Naturstyrelsen har lavet kampagnen for at minde om at naturen er et rekreativt areal, med stor betydning for mange forskellige typer af brugere. Og at det påvirker gående, legende børn, løbere, ryttere m.fl., når en eller flere cyklister passerer i fuld fart. 

Der opstår måske ligefrem farlige situationer eller konfliktfyldte diskussioner, skriver Naturstyrelsen, som modtager får flere og flere henvendelser fra brugere af naturen, som har oplevet farlige situationer eller er blevet råbt an på deres stilfærdig skovtur. 

“Det er derfor vigtigt, at du som f.eks. cyklist ikke kun opfatter stierne som din ret og mulighed for at udfolde dig. Måske synes du, at du har varslet din ankomst ved at bruge ringklokken, eller du har råbt “bagfra”, og at du derefter er i din gode ret til at fortsætte forbi i højt tempo. Men det er dit ansvar at sænke farten og hele tiden være opmærksom på, at der pludselig kan løbe et barn på tværs af stien, eller at en fodgænger, som ikke har set eller hørt dig, træder ud foran dig og bliver ramt eller bare bliver vældig forskrækket,” forklarer Skovfoged Sven Norup.

Han tilføjer at grupper af gående også skal tænke på, at de ikke fylder hele stien, så andre kan passere. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close