Se det summer … maj 23

“Se det summer af sol over engen, honningbien vil fylde sin kurv, og der pusles ved bordet og sengen”… selv om det ikke er officielt sommer endnu, så kan Drachmanns smukke sommerhyldest allerede nynnes nu her sidst i maj.

I de sidste dage har det næsten været sommerligt, temperaturen er ca 20 gr og solen skinner fra en skyfri himmel. Der er blomstrende træer alle vegne, hækkene er grønne, og mælkebøtterne lyser op på de grønne arealer. 

Lige i øjeblikket glæder jeg mig særligt over æbletræerne, jeg synes det er det smukkeste frugttræ, blomsterne er i starten som pinkfarvede perler på grenene og så springer de helt ud som hvide. Og den forskellighed der er i blomsterne på en enkelt gren, er der ikke på nogen af de andre frugttræer, kirsebærtræerne er enten helt lyserøde, og minder mest om candy floss, eller også er de helt hvide. Også pæretræerne har udelukkende hvide blomster, så æbletræet er helt klart min favorit. Og i år kan jeg ovenikøbet glæde mig over at mit eget æbletræ har mange blomster, så nu holder jeg bare øje med om der også bliver frugt i år.

Æbleblomsten springer ud. Fotos: Kirsten Degn

Det hele sker så hurtigt lige nu, og jeg kunne på min cykeltur i dag (15. Maj) konstatere at kirsebærtræerne som i sidste uge stod med et hvidt flor langs Islands Brygge,  nu var lysegrønne og med visne blomster. Til gengæld havde kastanietræerne inde ved søerne fået hvide lys.

Jeg har set at valnøddetræerne er sprunget ud med de smukkeste rødbrune blade, men jeg kan ikke se blomster, så måske skal vi slet ikke have valnødder her i området i år. 

Nede ved kanalerne vrimler det med små ællinger i alle størrelser, til fornøjelse for børn og barnlige sjæle. Forældrene vogter godt på de små, og hvæser frygtindgydende når man kommer for tæt.

Jeg har hørt frøerne kvække, og gøgen er også på spil, så det hele emmer af forår. Nu kan det heller ikke vare længe inden vi skal til at lytte efter nattergalen i skumringen.

Køerne er også kommet på græs ude på Kalvebod Fælled, og det er jo hyggeligt når de går der, men jeg savner lidt vores dådyr, jeg synes ikke de har været på fælleden længe, men jeg kan jo se deres efterladenskaber helt her op omkring husene, men dyrene ser vi ikke noget til. Jeg har godt hørt at bestanden er blevet indskrænket, da der var blevet for mange af dem, men alligevel…

En enkelt negativ oplevelse med dådyrene er at de også elsker tulipaner, og de har nappet hovederne af alle de fine røde tulipaner i to af kasserne som var tilplantet på promenaden til glæde for os alle.

Det skrider frem med de nye udsigtstårne og plankebroerne i forbindelse med de nye indgange til fælleden. De er ikke klar endnu, tidsplanen holder åbenbart ikke helt, men det kommer vel. 

I øjeblikket er det tørt overalt, og vi vander plantekasser og krukker. Der er slet ikke vand i Byfælledens vandløb, og søen ved skolen er også næsten tør, vi har ikke fået meget vand den sidste månedstid. Men det er jo det der er så charmerende ved naturen, selv om vi synes det hele gentager sig år efter år, så er der jo ikke to sæsoner som er ens alligevel. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »