Skilpaddejagten er sat ind

Naturstyrelsen er i gang med at indfange ulovligt udsatte, invasive skildpadder i søerne i Ørestad Syd.

Naturstyrelsen anvender fælder, der er placeret ude i vandet og efterses regelmæssigt. De indfangede skildpadder overdrages til Zoologisk Have, hvor de kan få lov til at nyde deres otium i ro og mag.

Sådan ser skilpaddefælden ud. Foto: Vandlauget

I søerne er der fundet tre terrapin skildpaddearter, nemlig rødøret-, guløret og cumberland terrapin. Arterne er hjemmehørende i Nordamerika, og når de findes i den danske natur skylde det at danskere har sat deres kæledyr ud i en sø eller et vandløb, fordi at de ikke vil have dem længere.

“Kæledyrsejere er ofte ikke klar over, at terrapiner vokser til en størrelse på op til 30 cm og kan blive 40 år gamle. Hvis skildpadderne udsættes, kan de konkurrere med hjemmehørende arter og sprede sygdomme og parasitter,” skriver Vandlauget i Ørestad i et opslag på facebook.

Skilpaddearten terrapiner er på EU’s liste over invasive arter. EU-listen indeholder dyr og planter, som er problematiske for naturen i EU. Selvom terrapiner ikke kan yngle i den danske natur, vil udsatte individer overleve længe og have en negativ påvirkning på dyr og planter, der i forvejen lever i søerne.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel     Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »