’Skolen ved Stævnen’ indviet med flag og takketale  

Ørestad Avis er med til indvielsen af ’Skolen ved Stævnen’, hvor flere hundrede forældre og børn står klar til sidste dag i første skoleuge på den nye midlertidige skoleafdeling.

Af Jakob Korshøj

De omkring 80 0. klasseelever har efter dagens første undervisningsaktiviteter netop haft frikvarter på de åbne udendørsarealer på Kalvebod Fælled, der i dag meget passende er lyst op af solens forårsstråler, der lige akkurat finder vej gennem de ellers dominerende skyer. Det er en glædens dag fyldt med spænding og taknemmelighed. For forældrene, børnene, ledelsen, pædagogerne og politikerne. Derfor er indvielsens tema også ’TAK’. 

TAK
”Der skal lyde et enormt TAK. TAK til forvaltningen, tak til de lokale initiativer, tak til politikerne og til kommunen, og ikke mindst et kæmpe tak til jer forældre,” lyder det fra afdelingsleder Thomas Schmidt Ammentorp fra talerstolen, hvorefter han overlader den til børne- og ungeborgmester, Jesper Christensen (S).
”TAK til jer alle for at være her i dag. TAK til jer børn, fordi I er her. I er mange her i Ørestad, og derfor skal vi bygge rigtig mange steder. Det er ikke altid en nem opgave, for vi bor mange og tæt i Ørestad, så det er ikke altid nemt at finde den gode plads, men man bliver lidt misundelig, når man ser denne her skole. Jeg er sikker på, at I får nogle fine skoleår her,” lyder det fra borgmesteren.
”TAK til forældrene, der stillede spørgsmål og spurgte, om vi ikke skulle placere vores midlertidige skoleløsninger lidt bedre og lidt tættere på. Jeg synes, det her er en fremragende placering, vi er endt med.”

Utilfredse forældre tog første spadestik
Tilblivelsen af den nye skoleafdeling og i øvrigt flere nye midlertidige skoleløsninger i Ørestad har ikke været uden et par bump på vejen, og var det ikke for utilfredse, men engagerede forældre, stod de alle sammen sandsynligvis ikke her til indvielsen i dag. Demonstrationer arrangeret af forældrene betød nemlig, at forligspartier på rådhuset i 2020 besluttede at afsætte 90 mio. kroner til lokale skoleløsninger, så børnene ikke skulle flyttes væk fra lokalområdet.

Borgmesteren fortæller også lidt om sin egen skolestart tilbage i 1969:
”Jeg skulle starte i skole i Tingbjerg, som var en ny by, hvor der heller ikke var så god plads, så vi skulle også gå i noget, der var midlertidigt. Vi havde en pavillon, der var lidt længere væk fra alt muligt andet, og det var vi rigtig glade for.”

Den første svanemærkede pavillonskole
”Rigtig mange har gjort sig umage, for at det her kan lykkes. Tak til jer. Tak til bygherrerne. Det her er den første svanemærkede pavillonskole i København, så vi er også med på bæredygtigheden, og det kan vi være stolte af. Så tillykke med det,” afsluttede Jesper Christensen.
To nystartede og smilende skoleelever kommer op på scenen med den røde snor, som han klipper over, hvorefter der lyder klapsalver fra menneskemængden svagt overdøvet af børnenes jubel. ’Skolen ved Stævnen’ er i gang.
”Når politikerne og forvaltningen endelig går sammen, laver man noget, der bare spiller maks. Jeg glæder mig til at starte det her op og bygge nogle værdier op, og så ser jeg bare frem til at være sammen med børnene, forældrene og medarbejderne,” fortæller den stolte afdelingsleder, Thomas Schmidt Ammentorp.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »