Skraldet flyder i Bellakvarter

Storskraldet hober sig op foran Miljøstationen i Bellakvarteret og breder sig ud på fortovet foran døren. Problemet voksede hen over jul og nytår, hvor gammelt tøj, skraldeposer, juletræer og papkasser blæste rundt i kvarteret.

Miljøstationen ligger i P-Hus 1 ved Haldor Laxness Vej. Og problemet med skrald på fortovet har stået på gennem længere tid. Både når station er åben og lukket smider folk deres storskrald lige foran døren.

“Folk skider højt og helligt på at der er en åbningstid de kan aflevere skraldet forsvarligt. Når folk vil af med skrald er der ingen tålmodighed åbenbart,” fortæller beboer Johan Sundberg Müller, som har været med til at rejse problemet overfor Miljøstationen, og taget fotos af skraldebunkerne.

Miljøstationens medarbejdere rydder op foran stationen hver eneste uge, og gjorde det også mellem jul og nytår. Men dagen efter var der smidt et stort læs storskrald foran stationen igen. Spørgsmålet er, hvem der smider det.
Miljøstationen har videoovervågning, og her kan man se at der omkring hvert månedsskifte kommer folk udefra og læsser store mængder storskrald af foran døren klokken 2 om natten, og kører igen.

“Det lader til at nogle mennesker smider deres overskydende inventar og skrald foran stationen, når de skal flytte. Og det ser ud til at være folk som kører fra stedet igen, altså ikke lokale beboere. der bliver også smidt skrald foran stationen, selv om den er åben,” siger en noget frustreret Søren Raae Teisen, som er bestyrelsesformand i Bellakvarter Grundejerforening og direktør i Solstra Capital, som udvikler Bellakvarteret.

Søren Raae Teisen, formand for G/F Bellakvarter og udviklingsdirektør i Solstra Capital.

Problemet er blevet drøftet mange gange i både bestyrelse og generalforsamling. Man har drøftet ændringer i åbningstider og bemanding.

“Jeg oplever at de fleste beboere meget ansvarlige og ønsker et pænt og rent kvarter,. De ønsker beboerne har fremsat til ændringer, har vi forsøgt at implementere, men problemet er her stadig,” siger Søren Raae Teisen.

Grundejerforeningen satser nu på hyppig oprydning og renhold af området.
“Snart kan vi også få fjernet det byggepladshegn, som ligger op til miljøstationen. Det vil give bedre oversigtsforhold og et pænere område, så synderne ikke bare tror, at de kan smide hvad som helst på gaden,” siger formanden.

Lidt af hvert fra en fraflytning… Video fra stedet viser, at sådanne læs ofte bliver smidt foran miljøstationen om natten, og dem der gør det, bor ikke nødvendigvis i Bellakvarteret.

Det er også kommet frem, at der smides skrald i gårde og kældre i de forskellige ejendomme i Bellakvarter. Men her bliver affaldshåndteringen administreret af de enkelte boligselskaber mv. Fotos: Johan Sundberg Müller.

Translate »