Smukke Sankt Hans fester med tidlige bål

Sankt Hans i Ørestad er altid et valg mellem det gigantiske bål ved Naturcenter Amager eller børneskattejagt og hygge på Grønningen i Ørestad Nord.

Foto øverst: Sankt Hans ved Naturcenter Amager (Kirsten Degn). Fotos fra Grønningen: GFS Ørestad.

Også i år var der hundredevis af gæster begge steder, så begge Sankt Hans traditioner ser ud til at trives på bedste vis.

Ved Naturcenter Amager var festen planlagt i tidens stil med masser af børneaktiviteter og tidligt bål, så alle børnefamilierne kunne være med.
Af sikkerhedshensyn var der afspærring rundt om det store bål, som sædvanligt et af de allerstørste i Hovedstadsregionen. Bålet var samlet, tændt og passet af Amager Skovhjælpere. Traktørstedet tilbød Sankt Hans menu og andre fornødenheder. Der var også Midsommervise og tale af Claus Back – formand for Kultur og fritidsudvalget i Tårnby Kommune.

Ifølge Grundejerforeningssekretariatet Ørestad deltog over 1000 Sankt Hans på Grønningen, hvor programmet bl.a. bød på skattejagt, folkedans og fakkeltog. Over 300 børn fik et skattekort til Ørestad Nords populære Sankthans-skattejagt, som i år handlede om at lære biernes liv at kende.
Sankthans festen bød også på folkedans for alle og musik for børn med Peder og Louise. Midsommervisen blevsunget i Shu-bi-dua-version, og bålet blev tændt imens folk samledes på bådpladsen eller på den anden side af den Landskabelige Kanal. Bag arrangementet stod Grundejerforeningen Ørestad Nord.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »