Solgte 3000 stjålne cykler fra hemmeligt værksted på Røde Mellemvej

Fra et hemmeligt cykelværksted på Røde Mellemvej har et russisk par videresolgt knap 3.000 stjålne cykler. Cyklerne fik fjernet stelnumre og blev forsynet med falske kvitteringer.

Københavns Byret har i dag 27. oktober straffet et russisk par og en dansk statsborger for hæleri af særlig grov karakter, dokumentfalsk og misbrug af andre personers NemID på internettet.

De to russiske statsborgere, en 58-årig mand og en 65-årig kvinde, blev anholdt i februar 2020, og i den forbindelse ransagede politiet flere adresser og beslaglagde bl.a. et større kontantbeløb. På en adresse på Røde Mellemvej på Amager fandt politiet desuden et decideret cykelværksted og hundredvis af reservedele til cykler.

De mange cykler blev solgt via falske profiler på internettet, og køberne har i mange tilfælde, ud over cyklerne, også modtaget falske kvitteringer, der skulle få køberne til at tro, at de dømte havde købt cyklerne lovligt.

De to udenlandske statsborgere fik behandlingsdomme og blev samtidig udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år. De er dømt for forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have modtaget knap 3.000 cykler, som de vidste, stammede fra en strafbar handling. Desuden blev de dømt for 10 forhold af cykeltyveri, 37 forhold af dokumentfalsk og for i fem tilfælde at have misbrugt andre personers NemID på internettet.

Den 43-årige danske mand blev dømt for pengehæleri ved i perioden fra august 2018 til september 2019 at have modtaget penge, selv om han vidste, at pengene hidrørte fra de to andre dømtes salg af stjålne cykler.

“Det er et meget stort antal stjålne cykler, som er blevet videresolgt, og derfor er jeg også glad for, at vi har fået lukket ned for disse personers kriminelle aktiviteter. Det har været et særdeles professionelt setup, hvor stelnumre er blevet ændret og reservedele udskiftet, så cyklerne har været svære at genkende, når de blev sat til salg på internettet,” udtaler senioranklager Sofie-Amalie Brandi til Københavns Politis pressetjeneste.

Close