Solskærm faldt ned fra skole – ikke første gang

En solskærm på facaden af Kalvebod Fælled Skole faldt torsdag 1. februar ned fra bygningen i et frikvarter. Næsten præcis det samme skete for tre år siden, hvor en sikring af pladerne blev sat i gang.

Aluminiumspladerne er på 1×1,5 meter og livsfarlige at få ned over sig. Heldigvis kom ingen til skade ved nedstyrtningen i sidste uge. Men skolen valgte at holde lukket fredag 2. februar. Samtidig aflyste Ørestad IF aflyste al træningsaktivitet på skolen samt fodboldbanen i weekenden.

Skolen er bygget af MT Højgaard, som straks gik i gang med bolte de mest kritiske plader fast hele vejen rundt om bygningen. en gennemgang af alle plader på hele facaden vil følge efter. MT Højgaard forsikrer overfor TV2.dk, at man ‘i den kommende tid’ sikre samtlige 582 paneler.

Foto fra 2020. Skolen afspærret på grund af nedfaldne solskærme. Det skete igen i sidste uge. Foto: Torben R. Simonsen

Men det er ikke første gang det sker. I 2020 faldt der også plader ned på skolen. To gange med en uges mellemrum fladt der plader ned, til stor forskrækkelse for skolens børn, forældre og medarbejdere. Også her blev området afspærret, imens Byggeri København og COWI gik igang med at undersøge og sikre facaden.

Mandag var der igen normal aktivitet på skolen, men med en en afspærret sikkerhedszone.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »