Sound & Science Festival for tredje gang

Årsmøde 30. april afholdt ØICC generalforsamling og årsmøde. Her kom Jan Lippert fra Sound & Science Festivalen for at fortælle lidt om den kommende festival til  november.

ØICC er partner i Sound & Science – en årlig festival i Ørestad med lyd, viden og inspiration. Kulturentreprenør Jan Lippert startede festivalen i 2022 i samarbejde med Ørestad Gymnasium.

Målet var at give og skabe viden og oplevelser for både beboere og elever på skoler og gymnasium i Ørestad. Og det er det også i år, hvor festivalen afholdes for tredie gang i november.

Over fire dage bliver  Ørestad fyldt med lydeksperimenter, koncerter, foredrag og andre events, som med lyd som det primære medie sætter fokus på et bestemt tema. 

Sidste år var temaet ‘Biodiversitet, og i år bliver det ‘Symbiose’.

 “Ideen er at festivalen skal bringe lydteknologi, lyde og videnskab ud i folkets rum, og få dem til at lave ting sammen med f.eks. musik. Sidste år blandede vi for eksempel UN 17 Village med en økodigter og  en videnskabsmand til et arrangement som jeg håber skabte  indsigt og oplevelse,” fortalte Jan Lippert på årsmødet i ØICC. 

Fra data til lyd
Han forklarede også hvordan forskellige data eller information kan lydliggøres.

“Vi kender alle sammen lyden af en lastbil der bakker, ikke også. Informationen er gemt i et bestemt lydbillede, som hjernen opfatter med det samme.

Det samme kan man gøre til at anskueliggøre store mængder data. For eksempel er der for nylig kommet et kort over partikelforureningen omkring Københavns Lufthavn. I stedet for at studere et kort, kan man sætte lyd til måleresultaterne, og høre dem ude i virkeligheden,” sagde Jan Lippert.

På Festivalen skal mange målgrupper mødes ude i Ørestad og i Ørestads mange rum. Skoler, gymnasium og IT-Universitetet er også med. 

“Programmet er ved at blive lavet og vi hører gerne fra Ørestadvirksomheder, som vil byde ind. Enten med ideer, samarbejder eller lokaler,” sagde Jan Lippert.

Translate »