Spar tusindvis af kroner ved at skifte til energivenlige hvidevarer

sponsor home laundryUden man egentlig ved det, kan det faktisk være en mulighed, at det er husstandens hvidevarer, der trækker meget på det årlige vand- og elforbrug. Har man ikke energivenlige hvidevarer, bruger de en hel del vand og strøm, når de gennemfører deres respektive programmer

 

Dette kan være en fordel at være bevidst om, da det faktisk kan være dyrere at have gamle hvidevarer, der ikke er energivenlige, frem for at erhverve sig nye og energivenlige hvidevarer. Dette gør sig hovedsageligt gældende, da de ældre hvidevarer er dyre på varmeregningen, hvorved investeringen i nye hvidevarer kan vise sig at blive tjent ind igen grundet besparelser på varmeregningen.

Hold øje med energimærkningen – penge at spare ved el og vand
Det forholder sig således, at hvidevarer energimærkes i forhold til, hvor gode de er for miljøet i henhold til forbrug pr. opvask, tørring, vask og lignende. Energimærkningen går fra C til A+++, hvor C er den værste energimærkning, der er muligt at opnå, mens A+++ modsat er den bedst mulige energimærkning, man kan få. Det vil altså sige, at den benytter meget lidt energi i forhold til det arbejde, den præsterer, hvormed den viser sig at være billigere på elregningen, hvorfor energimærkningen kan benyttes som et pejlemærke til, om der er noget at spare på elregningen. Det skal dog nævnes at modeller med den højest mulige energimærkning oftest vil være dyrere end modellerne med mindre energimærkning, men her skal man dog være opmærksom på, at det kan være investeringen værd, da elregningen bliver billigere, hvorved det kan vise sig måske på sigt at være dyrere at have hvidevarer med lave energimærkninger grundet det høje elforbrug.

Man sparer også penge på vand, hvilket kan vise sig at blive mange penge om året. Er man eksempelvis to voksne og to børn i en husstand, vil man hver benytte 150 m3 vand i det årlige forbrug, men ved at erhverve sig energivenlige hvidevarer, er det muligt at spare op til omkring 12 m3 årligt, hvilket i kroner og ører er svarende til 750 kroner årligt, og så kan man selv gange op i forhold til alle de år, som hvidevarerne holder.

Få krav og behov opfyldt via. nøje overvejelser
Når man så skal have sig nogle nye hvidevarer, er der en hel del forskellige overvejelser, der kan være en fordel at gøre sig, hvilket blandt andet er gældende for størrelsen på hvidevarerne. Der e både udvendige må og indvendige kapaciteter, der kan være fordelagtige at holde øje for. De udvendige mål er vigtige i henhold til de placeringer, man ønsker at give hvidevarerne i boligen. Desuden bør de indvendige kapaciteter også afstemmes i forhold til det forbrug, man end måtte have, således krav, ønsker og behov er opfyldt til fulde. På den måde kan man få hvidevarer af god kvalitet og på sigt spare penge i forhold til det, de gamle hvidevarer kostede.
Køb af energivenlige hvidevarer til hjemmet kan være en bekostelig affære. Derfor kan det i visse tilfælde være nyttigt at kigge nærmere på muligheden for at få købet finansieret.

Translate »