Stærke følelser for og imod badesø

Skrevet af: Mina Rahim

9. januar blev der udsendt en invitation på Facebook til borgermøde om en ny badesø i Ørestad Syd. Straks begyndte kommentarsporet at gløde rødt.

“Vi flytter!”

“Tåbeligt”

“Endelig sker der noget i Ørestad”

“Skønt at kunne tage en svømmetur”

Idéen om en badesø i Ørestad Syd vækker stærke følelser – især hos modstanderne af ideen, som mener at badesøen vil være en åben invitation til larm, fester, affald og ballade. Ligesom i Nordhavn og på Islands Brygge. Et mindretal er glade for idéen, og mener ikke at et badested helt ude på kanten til fælleden nødvendigvis vil tiltrække larmende og fulde unge.
Borgermødet finder sted tirsdag aften. Invitationen kommer fra Vandlauget i Ørestad og borgerinitiativet ‘Mødestedet – alle os der elsker Ørestad’. En af initiativtagerne er Jakob Hougaard fra borgerinitiativet. Et relativt nyt netværk, som er dannet for at lave nogle aktiviteter, som involverer borgerne i Ørestad.

’’Vi vil lave nogle initiativer og samtidig blive inspireret til at gøre og tænke tingene på nogle nye måder. Dette gælder også i forhold til badesøen,’ siger Jakob Hougaard, som selv bor i Ørestad.
Tanken bag borgermødet er at fortælle om de muligheder, der vil være ved at bruge søerne i Ørestad Syd rekreativt.
’’Vandkvaliteten er rigtig god i søerne og kanalerne i Ørestad. Så vi synes, det vil være naturligt at diskutere, hvordan vi kan bruge vandet til noget. Det vil kunne give noget merværdi til alle dem, der bor i Ørestad,’’ forklarer Jakob Hougaard.

Henriette vil flytte, hvis den kommer
Henriette Brink har boet i Ørestad i 10 år, men det kan en mulig badesø lave om på.
’’En badesø vil betyde, at jeg formentlig ville flytte. Jeg frygter, at det vil kunne medføre meget støj. Og en af årsagerne til, at jeg netop bor lige præcis her er, at her er meget roligt og fredeligt,’’ forklarer Henriette Brink.
Hun frygter også at naturen og dyrelivet vil blive forstyrret. Hun er ellers normalt fortaler for mere liv i Ørestad,
“Men ikke i det her tilfælde,” siger hun.

God idé
Idéen om en badesø har også fået positive reaktioner. Èn af dem, der vil glæde sig til en ny badesø er Fleur Henningsen Arpe, der har boet i Ørestad i cirka 2 år.
’’Jeg kan kun sige, at jeg vil imødese det med glæde, hvis der kom en badesø hernede. Jeg regner med, at jeg vil komme til at svømme hver dag fra tidlig forår indtil efteråret. Og så vil jeg måske gerne have en vinterbadeklub,’’ fortæller Fleur Henningsen Arpe.
Både Henriette og Fleur har tænkt sig at møde op til borgermødet.

“Folk bliver klogere på mødet”
Jakob Hougaard siger til avisen, at han er helt med på, at der skal tages hensyn til både naturen samt plante- og dyreliv. Hvad angår støjen, ser han ikke for sig, at badesøen vil blive et nyt samlingspunkt for fulde og larmende unge.
’’Det vil nok i højere grad være noget meget lokalt, som børnefamilierne i hele Ørestad Syd vil kunne synes er en spændende mulighed,’’ forklarer Jakob Hougaard.
I Facebook-begivenheden til borgermødet, står der i beskrivelsen, at man kan ’’blive klogere på de tekniske og økonomiske muligheder på mødet, hvor der er oplæg af Frank Hallig (Rambøll), André Just (Ørestad Vandlaug) m.fl.’’

Ørestad Avis har også spurgt Jakob Hougaard om, hvorfor der ikke er fremlagt flere informationer før borgermødet:
’’Vi vil gøre folk klogere på selve mødet. Der er ikke nogen stor plan i en skuffe, som bagefter bliver ført ud i livet. Det hele er stadig i en meget tidlig fase. Når vi holder det her borgermøde, så er det i virkeligheden for ikke at sidde og lave planer bag borgernes ryg, men for helt fra starten af at invitere borgerne med til at tænke højt,’’ siger han.
“Hvis det er noget, som man ikke vil være med til, så kommer det også frem på borgermødet. Der vil ikke være nogen afstemninger på mødet. Vi vil fortælle om vandlaugets arbejde, og så har vi også inviteret Rambøll for at høre konkret om mulighederne for en form for badeanlæg,’ siger Jakob Hougaard.

Borgermødet om badesøen finder som sagt sted tirsdag 7. februar kl. 16.00-18.00 på Brasseriet i 8Tallet, Richard Mortensens Vej 81.

Translate »