Storehøj har fået en handicapvenlig sti

Bakken Storehøj midt i Naturpark Amager er blevet udstyret med en ny sti, der giver en lettere og mere behagelig adgang til udsigten på toppen. Blandt andet med tanke på de naturgæster der er gangbesværede, kommer med barnevogn ikke mindst, de der er afhængige af en kørestol.  

Blandt dem er Helga Mark. Hun er kørestolsbruger og flittig gæst i naturparken og blandt de allerførste som prøvekørte den nye sti.

“Det har længe været på ønskelisten at kunne komme op i højderne herude og få et ordentligt udkig over naturparken”, siger hun.

Fra Storehøjs top er udsigten også uovertruffen med udsigt over Kalvebod Fælled, til Storehøj Sø og til den skarpe grænse mellem Ørestads skyline og den vidtstrakte natur.

Helga Mark kalder den nye sti for en alletiders løsning og glæder sig til at komme her jævnligt og følge årets gang lidt fra oven. Særligt vil hun holde øje med trækfuglene og hun glæder sig også over at kunne følge diget hele vejen rundt.

Fotos: Martin Kunzendorf/Naturpark AmagerStiens stigning er også ganske fin, mener Helga Mark.
 “Den er ikke for stejl og det føles ganske rart at køre langsomt op og ned ad den ellers stejle bakke”, siger hun.

Herfra kan Helga og højens andre øvrige brugere se ned på Storehøj Sø, hvor fugle som grågæs, blishøns, skægmejser og gråstrubede lappedykkere kan opleves.

Bakken blev i øvrigt opført i 1950’erne som en militær skydehøj i det ellers pandekageflade landskab. Her gravede soldaterne, som benyttede Kalvebod Fælled dengang, den omkringliggende jord væk og stakkede den op til den høj, der står i dag.

Den nye sti er etableret af Naturstyrelsen og starter fra højens nordlige side ud mod Kanonvej. 

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »