Tesfaye på gymnasiet: ‘De sidder ikke bare og lytter’

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye besøgte 29. august Ørestad Gymnasium. Han deltog i to lektioner og oplevede, hvordan eleverne selv var meget aktive i undervisningen. 

Det var en helt særlig gæst, som rektor Mads Lyngby Skrubbeltrang kunne byde velkommen til Ørestad Gymnasium tirsdag 29. august. Ørestad Gymnasium havde inviteret børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) til at komme og høre nærmere om skolens særlige profil.

”Jeg har faktisk aldrig været på Ørestad Gymnasium før. Så det var dejligt endelig at få muligheden”, fortalte Mattias Tesfaye.

Børne- og undervisningsministeren havde selv ønsket at følge undervisningen på gymnasiet. Derfor var han med i laboratoriet til en time i bioteknologi og til en time i mediefag.

“På biotek talte jeg med flere elever, der virkede glade for, at alt undervisning ikke behøver foregå, mens man sidder stille og lytter. På medielinjen så vi en film, de [eleverne red.] havde optaget i Dublin og talte om, hvorvidt Medie A [mediefag på højt niveau red.] også kan tiltrække nye grupper af elever til et gymnasium”, sagde Mattias Tesfaye efter at have været på skolebænken med de engagerede elever, der går på Ørestad Gymnasiums populære medielinje.

Rektor: Jeg er stolt 

Rektor Mads Lyngby Skrubbeltrang er stolt over, at ministeren fik lov til at opleve elevernes stærke engagement, da de viste ham deres egen dokumentarfilm, som de havde optaget på en studietur til Dublin i foråret. Han indrømmer, at det ikke var en helt tilfældig time, som ministeren deltog i.

“Vi arbejder målrettet med innovation her på gymnasiet. Derfor skulle Mattias Tesfaye have lov til at opleve, hvordan vores elever helt konkret lærer at sætte deres viden i spil ved at skabe produkter ud fra deres viden og samarbejde i undervisningen. Det kunne jeg godt mærke, at ministeren syntes var spændende.”

Elevernes dokumentarfilm bliver hvert år vist på Ørestad Gymnasiums egen ASTA Filmfestival i biografen i Field’s.

Efter klokken ringede ud fra sidste time fik eleverne og rektor et par opmuntrende ord med fra en tilfreds minister.
“Det var en virkelig positiv oplevelse. Mange tak til både rektor og elevråd for at åbne dørene”, sagde Mattias Tesfaye på vej tilbage til ministerkontoret.

Foto Tobias Klindt

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »