Tips og tricks til veganske spisesteder i København

Det er blevet mere og mere populært at spise vegansk, og det er der mange gode grunde til. Der er for det første det sundhedsmæssige aspekt.

Kød og mejeriprodukter har negative indvirkninger på både din krops præstationsevne samt overordnede helbred, hvorfor flere elitesportsudøvere også er begyndt at leve vegansk. Derudover er der det klimamæssige aspekt, hvor en vegansk kost er langt mere bæredygtig. Endelig er der det etisk element, hvor mange danskere sætter pris på, at der ikke er nogle dyr, der har skulle lade livet for de kan få tilfredsstillet deres smagsløg.

Det ændrer dog ikke på, at den danske madkultur er bygget op omkring kød. Det kan derfor være svært at spise ude som veganer, da den danske madkultur ikke er fulgt med tiden. Det vil du formentlig hurtigt opdage, hvis du tager til udlandet, hvor udvalget af vegansk mad er langt større. Derfor kan du i de følgende to afsnit af denne artikel få et par tips og tricks til, hvordan du vælger spisesteder i København, der er veganske.

De rigtige køkkener

Der er bestemte køkkener, der automatisk indeholder mindre animalsk. Det kunne eksempelvis være det indiske køkken, der rent traditionelt ikke indeholder oksekød. Her finder du en masse veganske retter som smager af rigtig meget. Du går derfor sjældent galt i byen, hvis du vælger noget indisk, pakistansk eller srilankansk. Derudover er det thailanske køkken også godt til dig, der gerne vil spise vegetarisk eller vegansk. Du kan selvfølgelig også bestille Thai Takeaway i København, hvis du hellere vil spise hjemme. Her kan du eksempelvis vælge lækre grøntsagsforårsruller til forret, en cremet kokoskarry med tofu til hovedret og noget traditionel kage til dessert. 

Når du er på farten

Nogle gange skal det hele gå lidt hurtigt, og du har måske ikke lige tid til at lede efter en restaurant. Her er der heldigvis hjælp at hente. Du kan eksempelvis vælge at bruge appen Happy Cow. Denne app viser nemlig de forskellige veganske og vegetariske spisesteder, der er i nærheden af dig. På den måde kan du let navigere hen til det nærmeste spisested, der har noget vegansk at byde på. Du kan også søge på andre byer, hvis du eksempelvis skal på ferie. Derudover kan du også komme langt med at spørge de forskellige steder, om de har nogle retter, som de kan lave veganske. Det kan du ofte komme langt med.

Close