Tomme flasker: Ørestad IF får 16.476 i pantpenge

Kunderne i Bilka i Field’s har det seneste halve år støttet Ørestad IF, når de har pantet flasker og dåser i den lokale Bilka. Hver en krone, der er kommet ind fra de handlendes pant, har det lokale varehus fordoblet. Det betyder, at Ørestad IFi alt får 16.476 kroner. Beløbet er samlet ind fra april til september.

I Bilka i Field’shar kunderne aktivt valgt at støtte Ørestad IF, når de har båret pantflasker og -dåser til flaskeautomaten. Med et enkelt tryk på pantknappen har kunderne aktivt valgt at sende deres pantpenge videre til Ørestad IF. Når pantpengene fra kunderne er opgjort, fordobler Bilka beløbet. Det er for at understøtte og styrke den lokale indsats.

“Det er fantastisk, at vi ved pantdonationen kan støtte det lokale foreningsliv som Ørestad IF værner om. Igennem Ørestad IF går pantdonationen nemlig til flere forskellige idrætsgrene, så der er noget for alle. Og vigtigst af alt så støtter Ørestad IF i den grad op om børn og unges sundhed og trivsel – og det kan vi med pantdonationen se, at vores kunder også gør,” siger varehuschef Casper Østergaard fra Bilka, Field’s.

Pengene fra Bilkas flaskerum går ubeskåret til at støtte lokale formål. Ørestad IF vil bruge donationen til at gøre tingene lidt lettere for Ørestad IF i dagligdagen, og samtidig vil de være med til at sikre børn og unges trivsel, og gå til andre gode formål.

“Ørestad IF er utrolig glade og stolte over at modtage denne pantdonation fra Bilka. Da vi er en flerstrenget idrætsforening, vil donationen gå til vores stadige fremtidige udvikling af ungdomsarbejdet på tværs af alle vores afdelinger i Ørestad IF,” siger Henrik Paulsen, klubchef for Ørestad IF.

Også fremover vil Bilka-kunder kunne vælge mellem at indløse deres pant i forbindelse med en indkøbstur eller sende den videre til de lokale ildsjæle.

Siden 2020 har kunder i Bilka kunnet sende deres pant direkte videre til lokallivet. Det lokale varehus bestemmer selv, hvilken forening eller klub, det vælger at donere til. Pantdonationerne fra Bilka bliver opgjort to gange om året. I perioden april til september i år bliver der i alt doneret 212.899 kroner fra 17 forskellige Bilka-varehuse landet over. Næste opgørelse er i starten af april 2024.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »