Forårstegn: Nye træer plantes

I løbet af januar og februar planter Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter 47 træer og 150 småbuske på Byfælleden. Også nye træer på vej i city.

Arenakvarteret får i løbet af januar og februar 47 nye træer og 150 småbuske fordelt ud over området. Træplantningen er iværksat af Grundejerforeningen Ørestad Arenakvarter og bliver udført af grundejerforeningens driftsoperatør Grøn Vækst.

“Vi planter både eg, ask, asp, tjørn, hassel, hyld og pære. Alle sammen hjemmehørende arter, der med tiden vil bidrage til områdets samlede udtryk med liv, løv og farver,” fortæller Jakob Jensen, der er driftsansvarlig i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

En del af træerne erstatter tidligere træer på Byfælleden, der af den ene eller den anden grund er gået ud. Men der er også helt nye træer.

Byfælleden blev overdraget til grundejerforeningen i 2018. Siden dengang har fælledens natur fået lov til at brede sig. En undersøgelse af biodiversiteten, som grundejerforeningen fik foretaget i 2022, viser, at over halvdelen af de registrerede planter er vilde arter, der har spredt sig til Byfælleden naturligt.

Nye birk i Fitnessparken
Træplanterne har også været forbi Fitnessparken i Ørestad City, som har fået tre nye træer af sorten Himalayabirk. De erstatter tre tidligere træer, som af den ene eller den anden grund er gået ud. Træerne har fået en god start i form af et skud naturligt gødningsmiddel, som forbedrer jorden omkring dem.

Pernille skriver på Facebook, at det er dejligt med nye træer:
“Og jeg ved godt, at birk er særligt vandsugende. Men…vi er virkeligt mange, der er allergiske overfor birk! Astma- og allergiforbundet fraråder birk i tæt bebyggede områder af den grund.”

Her svarer Grundejerforeningssekretariatet Ørestad, at ud af de 50 træer, som plantes over de næste uger, er kun de tre første birketræer. Med hensyn til valget af træsorter, så er der flere hensyn at tage.

“Birketræer tåler f.eks. langt bedre den blæst og jord, vi har i Ørestad, hvilket ofte er en meget vigtig egenskab på disse egne. De skærmer heller ikke så meget for solen, hvilket bl.a. betyder, at der kommer mere sol til planterne under dem end under mange andre slags træer. Man mener i øvrigt, at Himalayabirk har en mindre pollenproduktion end vorte- og dunbirk,” skriver sekretariatet.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Translate »