Ud med vejsalt – ind med kaliumformiat

Ørestads grundejerforeningerne er klar til snerydning og saltspredning. Men for at skåne beplantning og sårbare parkområder anvendes det miljøvenlige tømiddel kaliumformiat som alternativ til vejsalt.

Allerede fra oktober er vinterberedskabet på plads i Ørestad, men maskiner og planer for snerydning og saltning.
Men det er ikke alle steder, at salt er velegnet, fordi det kan lskade planter og træer. Derfor bruger grundejerforeningerne kaliumformiat nogle steder, hvor de grønne arealer er særligt udsatte.
Det forklarer Jakob Nagstrup Jensen, driftsansvarlig i Grundejerforeningssekretariatet Ørestad.

Kaliumformiat anvendes blandt andet i parkerne i Ørestad City samt på Richard Mortensens Vej og Else Alfelts Vej, hvor der er plantet mange træer og etableret tæt beplantning. Det er anlægsgartnerfirmaet Grøn Vækst som er grundejerforeningernes driftsoperatør, der også sørger for den skånsomme form for saltning, samt for snerydning i Ørestad.

Hold godt øje med glat beton
Når bydelsdriften salter fortovene og vejene, er det for at komme glatte belægninger til livs. Men når kulden for alvor kommer, bliver saltets smelteevne udfordret.
“Selv om vi gør alt, vi kan, hjælper salt ikke, hvis temperaturen sniger sig under seks minusgrader. Beton og is er en særligt farlig kombi, og belægninger i træ bliver også glatte. Derfor er det vigtigt at passe på sig selv, når man bevæger sig ud i vinterkulden,” siger Jakob Nagstrup Jensen.

Du skal have abonnement for at læse denne artikel

Få adgang til Ørestad Avis - Første måned på gratis prøve
Close